Facebook începe să folosească inteligența artificială pentru a-i ajuta pe orbi

Facebook începe să folosească inteligența artificială pentru a-i ajuta pe orbi

Dacă ești unul dintre oamenii care cred că inteligența artificială are strict scopul de a prelua controlul asupra oamenilor, iată că Facebook demonstrează că lucrurile nu stau neapărat astfel.

Facebook folosește programul său de inteligență artificială pentru a descrie fotografiile orbilor. Știm cu toții că majoritatea utilizatorilor publică fie fotografii, fie linkuri, iar faptul că cei cu probleme de vedere nu le pot vizualiza îi va face să nu fie la fel de integrați în activitățile sociale virtuale. Din fericire, Facebook a dezvoltat un program care folosește o rețea neurală. Scopul ei este de a analiza fotografiile și de a le descrie. E un pas imens pentru acest tip de tehnologie, chiar dacă momentan e limitată: procesează doar anumite concepte și funcționează doar în engleză.

Inteligenta artificiala a Facebook - ajutor pentru orbi

Dacă vrei să vezi cum funcționează programul, e disponibil deja pentru iOS. Tot ce trebuie să faci e să intri la Setări -> General -> Accesibilitate și să activezi VoiceOver. Facebook nu este singura companie care folosește învățarea mașinilor pentru a înțelege pozele. O tehnologie similară e utilizată și de Google Photos și Flickr, dar și în cazul lor e departe de a fi perfecționată. Totuși, Facebook va sugera un tag pentru o poză doar dacă e sigur în proporție de 80% că știe ce se află în ea. Cei de la The Verge au testat tehnologia și s-au declarat impresionați de precizia ei.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI