Facebook ”împrumută” o nouă funcție de la Snapchat

Facebook ”împrumută” o nouă funcție de la Snapchat

Facebook introduce funcții noi periodic, dar unele nu sunt chiar premiere pe internet, mai ales când vine vorba de ”împrumuturi” de la Snapchat.

Facebook pare să se inspire din ce în ce mai mult de la Snapchat în încercarea de a inova conținutul pe care îl prezintă pe site. Astfel, Facebook împrumută o nouă funcție de la mult mai tânăra rețea socială: mai exact, filtrele, efectele și măștile pe care le știm deja foarte bine de pe Snapchat au început să apară și pe Facebook.

Site-ul de socializare testează astfel o nouă funcție ce le permite utilizatorilor să adauge astfel de efecte în cadrul videoclipurilor sau selfie-urilor pe care le fac. În plus, acest conținut, odată publicat pe wall, va dispărea după 24 de ore, dacă nimeni nu postează vreun comentariu.

Facebook nu se sfiește când vine vorba de introducerea noii funcții, oferindu-i un loc central în cadrul aplicației pentru utilizatorii din Irlanda. Dacă aici se dovedește populară, este destul de posibil ca Zuckerberg să ia decizia de a o implementa la nivel global, pentru toți cei 1,4 miliarde de indivizi ce folosesc lunar rețeaua de socializare.

Momentan, noua funcție nu are încă un nume. Utilizatorii ce au funcția disponibilă trebuie să apese pe funcția de cameră, din stânga sus, iar apoi vor avea acces la toate noile funcții ale aplicației.

Conform unui purtător de cuvânt al companiei, noua cameră a fost creată pentru a răspunde la două trenduri întâlnite în rândurile utilizatorilor: în primul rând, oamenii adaugă pe site mai multe poze și videoclipuri, iar în al doilea rând, aceștia vor să le împărtășească doar cu anumite persoane. În plus, așa cum spunea și Chris Cox în urmă cu puțin timp ”echipa este dedicată transformării camerei într-o unealtă creativă”, arată digitaltrends.com. Totuși, nu pare că Facebook ar avea niște idei foarte creative sau originale, momentan.

Citește și:
Etichete: