Facebook face încă un pas în lupta împotriva violenței și încheie un parteneriat cu Israel

Facebook face încă un pas în lupta împotriva violenței și încheie un parteneriat cu Israel
14:51 13.09.2016

Facebook și-a îmbunătățit de ceva timp măsurile împotriva propagării terorismului în mediul virtual, dar acum vrea să ducă lucrurile și mai departe. 

Gigantul tech încheie un parteneriat cu Israel, pentru a detecta și înlătura conținutul care incită la violență. Reprezentanții Israelului susțin că incidentele violente din Palestina au fost „aprinse” și de postările din social media și că speră că un control mai atent asupra acestora le va domoli. Nu știm deocamdată care vor fi măsurile exacte, dar Facebook a mai vorbit despre convingerea că poate minimaliza extremismul prin parteneriate puternice cu publicul.

Probabil că Facebook simte și o presiune pentru a coopera. Deși monitorizarea posturilor care îndeamnă la violență s-ar alinia cu măsurile anti-terorism din ce în ce mai serioase din ultima perioadă, Facebook mai are un aspect de luat în vedere. Este vorba despre legea propusă de israelieni, care prevede ca platformele sociale să cenzureze conținutul pro-violență pe cont propriu. E o șansă destul de mare ca Israel să profite într-un fel de anxietatea pe care această ipoteză ar declanșa-o pentru reprezentanții rețelei sociale.

Această înțelegere nu va fi chiar mulțumitoare pentru cei care militează împotriva cenzurii. Deocamdată, nu e clar dacă Facebook va bloca doar îndemnurile explicite la crimă și distrugeri, sau dacă va reduce la tăcere orice obiecție față de prezența israeliană în zonele de conflict. După cum scriu și cei de la Engadget, palestinienii vor vedea prezența israelienilor ca fiind principalul motiv, iar agitația de pe Facebook ar fi văzuta ca un simptom, nicidecum o cauză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI