Emisiunea televizată care aproape a omorât participanții

Emisiunea televizată care aproape a omorât participanții

Participanții la o emisiune televizată din Statele Unite au trecut prin situații extrem de periculoase pentru a câștiga o sumă de bani.

Există unii producători de televiziune care ar fi dispuși să facă orice pentru a obține o audiență cât mai bună. Chiar dacă asta ar însemna să-i pună pe participanți  în situații extrem de periculoase, care ar putea să le afecteze grav sănătatea sau să le cauzeze moartea. Un exemplu bun, din acest punct de vedere este show-ul The Chamber (Camera), care a fost difuzat pe canalul de televiziune Fox în Statele Unite ale Americii.

În cadrul acestuia, participanții se pare că aveau șansa de a câștiga 100.000 de dolari. Iar pentru a-și adjudeca acest premiu, ei erau nevoiți să răspundă corect la 25 de întrebări. În mod normal, un astfel de show nu ar atrage comentarii negative din partea audienței. Însă, în cazul acesta, situațiile în care participanții erau nevoiți să răspundă i-au determinat pe unii să atragă atenția asupra pericolelor.

Principala problemă era chiar elementul central al emisiunii: camera în care oamenii erau plasați și din care erau nevoiți să răspundă. Așa cum scriu și cei de la Mental Floss, aceasta era, mai mult sau mai puțin, o cameră de tortură, unde concurenții erau nevoiți să îndure temperaturi extreme, jeturi de apă și un nivel scăzut de oxigen. Și, după cum am spus deja, trebuiau să ofere și răspunsurile corecte la întrebări de cultură generală în tot acest timp.

Concurenții puteau alege între camera caldă, sau cea rece. Cea dintâi includea, printre altele, temperaturi de până la 66 de grade Celsius și mirosuri neplăcute. Cea rece includea temperaturi de până la -29 grade Celsius, gheață și jeturi de apă.

Având în vedere situația, probabil că nu este surprinzător faptul că nimeni nu a câștigat premiul celor mare vreodată. De asemenea, nu ar trebui să ne mire că au fost difuzate doar trei episoade înainte ca televiziunea să decidă să-l închidă. Și mai înfricoșător este faptul ca Fox ar fi urmat să introducă și alte camere, precum cea cu electricitatea, cea cu gândaci și cea cu apă. Nu putem decât să ne imaginăm ce includeau și acestea.

Citește și:
Etichete: