Elon Musk va colabora cu Donald Trump, la Casa Albă

Elon Musk va colabora cu Donald Trump, la Casa Albă
14:27 15.12.2016

Președintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, aduce oameni de afaceri de succes în cadrul administrației sale, cel mai recent nume fiind al lui Elon Musk.

Pentru ca Donald Trump și administrația sa să înțeleagă mai bine direcțiile în care sectorul de transporturi se dezvoltă și va trebui să se dezvolte, în viitor, acesta i-a cooptat pe CEO-ul Tesla, Elon Musk, dar și pe CEO-ul Uber, Travis Kalanick.

Acești noi consilieri ai președintelui nu sunt singurele nume mari pe care Trump le-a adus alături de el. Cei doi se alătură CEO-ului de la PepsiCo, Indra Nooyi, a cărei colaborare a fost anunțată printr-o postare pe site-ul greatagain.gov.

Având în vedere că aceștia vor face parte din forumul pentru strategii și politici, Elon Musk dar și ceilalți se vor întâlni în mod regulat cu Donald Trump, pentru a-și împărtăși ideile cu privire la politicile guvernamentale, dar și pentru a oferi idei pentru crearea unui mediu de lucru în care afacerile americane să prospere, scopul fiind crearea de locuri de muncă în următorii 4 ani și nu numai, arată cnet.com.

Tesla nu a făcut un comentariu oficial cu privire la decizia lui Elon Musk, dar a confirmat că acesta a acceptat invitația făcută de Trump, pentru a lua parte la forum. În același timp, Uber a dat un răspuns prin email, având o declarație de-a lui Kalanick. Acesta spune că ”este dornic să lucreze cu noul președinte, dar și cu restul grupului, pentru a rezolva problemele care ne afectează călătorii, șoferii, dar și cele mai bine de 450 de orașe în care operăm”.

Noile nume adăugate forumului apar cu doar câteva ore înainte de întâlnirea lui Trump cu liderii companiilor din domeniul tehnologic. Rămâne de văzut cum vor decurge discuțiile, având în vedere că președintele ales nu s-a sfiit să critice companiile și pe cei care le conduc.

Musk și Kalanick nu s-au sfiit nici ei de la declarații împotriva lui Trump. Musk a afirmat în trecut că acesta nu ar fi ”omul potrivit” pentru președinție, iar Kalanick a glumit în 2015, spunând că se va muta în China dacă Trump devine președintele SUA.

Forumul de strategii și politici este alcătuit din directori de companii mari, inclusiv Boeing, JPMorgan Chase, Walt Disney și General Motors. Conform lui Trump, aceștia contribuie cu idei pentru a ”îmbunătăți climatul de afaceri”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI