”Ecranul verde al morții” îl va înlocui pe cel albastru pentru unii utilizatori de Windows 10

”Ecranul verde al morții” îl va înlocui pe cel albastru pentru unii utilizatori de Windows 10

”Ecranul albastru al morții” (BSOD – Blue Screen of Death) este un coșmar pentru toți cei care s-au trezit cu documente pierdute și muncă irosită din cauza erorilor Windows. Ei bine, cei de la Microsoft vor da o altă nuanță acestui coșmar, iar ecranul albastru va deveni verde, dar numai pentru unii utilizatori. 

Următoarea versiune de Windows 10 (build 14997) va aduce o serie de schimbări și funcționalități noi, iar pe internet au apărut deja o serie de imagini care le detaliază.

Una dintre ele a captat foarte repede atenția tuturor, ilustrând un ecran verde pe care este afișată o eroare și un cod QR. Imaginea a fost pusă pe Twitter de Matthijs Hoekstra, un angajat al Microsoft, potrivit The Verge.

Deocamdată, nu se știe de ce Microsoft a ales un ecran verde în defavoarea celui albastru, dar știm că nu toți utilizatorii vor fi ”întâmpinați” de el în cazul unor erori. Doar cei care folosesc programul Windows 10 Insider, prin care sunt testate cele mai noi versiuni al sistemului de operare înainte ca acesta să ajungă la restul persoanelor, vor avea parte de ”ecranul verde al morții”.

E posibil ca Microsoft să încerce să delimiteze erorile provocate de versiunile beta de cele critice pe care le întâmpină Windows-ul final din anumite cauze. Utilizatorii versiunilor de test publică constant mesajele de eroare pe care le primesc, iar Microsoft ar putea identifica mai ușor dacă culoarea de fundal ar fi diferită. Odată cu Windows 10, Microsoft a adăugat și un cod QR fiecărei erori BSOD, asta după ce versiunea Windows 8 a venit cu un emoji trist 🙁

Pe lângă noul ecran de eroare, următoarea versiune de Windows 10 va aduce nnoi opțiuni pentru Cortana, o opțiune pentru reducerea luminii albastre, îmbunătățiri pentru browserul Microsoft Edge și foldere cu aplicații pentru meniul de Start.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI