07 ian. 2016 | 15:49

După Netflix, încă un serviciu online de video streaming ajunge în România

ACTUALITATE
După Netflix, încă un serviciu online de video streaming ajunge în România

Vestea că Netflix e disponibil în România a creat isterie, iar asta pe bună dreptate. Totuși, se pare că nu e singurul serviciu online de video streaming de calitate nou.

Noua platformă online de video streaming MUBI aduce publicului cultural și care-și dorește să fie conectat la producțiile internaționale, filme de artă rare, de super nișă, indie, experimentale și filme clasice cult. MUBI a fost fondat de Efe Cakarel, pasionat de filme bune. La puțin timp după ce a pus pe picioare platforma (din 2007 până azi a adunat șapte milioane de utilizatori) le-a scris celor de la Cannes că filmele din Festival ar trebui să fie prezente pe MUBI și în două săptămâni a primit acreditare în acest sens. Mai târziu, regizorul Paul Thomas Anderson l-a abordat și i-a spus că vrea să-și lanseze filmul Junun (2015) pe MUBI.

Mubi oferă lunar o selecție de 30 de filme, fiecare inclus pe platformă timp de 30 zile, timp în care poate fi vizionat de abonați fără restricții. În fiecare zi, un film nou înlocuiește unul vechi. După cum spuneam, nu vei găsi blockbustere pe această platformă, ci filme de artă, la care nu ai acces în condiții normale foarte ușor.

În România, serviciul e disponibil prin abonare, contra cost – 4,99 euro pe lună și 39,99 euro pe an (trebuie să știți că procesul de subtitrare al filmelor în română e încă în lucru, dar au subtitrare în engleză) –  sau ca pachet în oferta de Video on Demand de la Telekom, putând fi vizionat pe www.telekomtv.ro, în aplicația Telekom TV și în secțiunea VOD a serviciului Telekom Interactiv. Pe lângă laptop și smartphone, MUBI e disponibil și pe Playstation și pe tabletă.