DTEK60, un nou smartphone pregătit de BlackBerry

DTEK60, un nou smartphone pregătit de BlackBerry

Renașterea BlackBerry pare să fie mai aproape decât se credea, având în vedere că un nou smartphone high-end, DTEK60, se pregătește de lansare. 

Producătorul canadian de telefoane pare să fi scăpat de problemele întâmpinate în trecut și este acum pe un drum ascendent către un nou succes. O serie de telefoane bazate pe sistemul de operare Android au ajutat compania, iar următorul device pare să continue în aceeași manieră.

Deși lista completă a specificațiilor telefonului DTEK60 a apărut pe internet, chiar pe site-ul oficial BlackBerry, cel mai probabil acestea nu erau destinate publicității. Pagina pe care informațiile au fost găsite avea titlul ”specifications-a-donotpublish.html”. Pe pagina de pe site nu erau oferite și detalii despre prețul noului smartphone, sau despre data când va fi disponibil.

Dacă e să ne luăm doar după denumirea device-ului, DTEK60 ar fi un simplu upgrade de la smartphone-ul DTEK50 produs de BlackBerry. Cu toate acestea, noul telefon vine cu un ecran mai mare și mai calitativ, dar și cu mult mai multă putere de procesare.

Ecranul are o diagonală de 5,5 inci și este ideal pentru rezoluția de 2560 x 1440 pixeli pe care o va avea display-ul. Calitatea ridicată a display-ului va fi susținută de placa video Adreno 530.

Așa cum menționam anterior, noul DTEK60 vine cu o putere de procesare ridicată. Asta se datorează procesorului Qualcomm Snapdragon 820, cu un design quad-core și o arhitectură pe 64 de biți. Telefonul vine dotat și cu 4GB de memorie RAM, oferind, de asemenea și 32GB când vine vorba de spațiul de stocare.

Camera principală va avea un senzor de 21 de megapixeli, cea secundară bazându-se pe un senzor de 8MP. Toate aceste specificații sunt susținute de o baterie încorporată, cu o capacitate de 3000 mAh, relatează thenextweb.com.

Telefonul nu va avea o tastatură fizică, așa cum au alte device-uri BlackBerry, dar e posibil ca un alt device produs de canadieni, Rome, să încorporeze o astfel de tastatură.