Documentele din Google Docs au acum o dată de expirare

Documentele din Google Docs au acum o dată de expirare

Informația împărțită cu alții este importantă și adesea secretă. Dacă accesul ar rămâne pentru o perioadă nelimitată de timp, atunci oamenii care ar dori să fure acea informație ar putea s-o facă nestingheriți.

Pentru a rezolva problema documentelor importante la care accesul trebuie să fie unul temporar, Google a decis să le introducă o dată de expirare, dar numai pentru clienții Google Apps. Editoarele de text, și aplicațiile similare cu PowerPoint sau orice alt document Google Docs va putea avea o dată la care o persoană cu care un document este împărțit să nu-l mai poată accesa.

Din păcate, însă, data de expirare a documentelor Google nu va putea limita vizualizarea lor ci doar editarea acestora. Dacă vreți să tăiați accesul vizual persoanelor neautorizate la documentul vostru încă va trebui s-o faceți în vechiul stil, prin a intra în document și a-i elimina din listă la finalul unui proiect.

Noua funcție a Google Docs pare să fie dedicată mediului de afaceri sau pentru companii cu scopul de a restricționa accesul diferiților angajați la anumite documente. Poate că Google Docs nu se compară cu ceea ce Microsoft deja oferă pentru documentele sale (blocarea completă a accesului la documente), dar noua funcție este un alt pas înainte către o alternativă credibilă.

Tot ce putem spera este ca noua funcție să fie disponibilă tuturor utilizatorilor de Google Docs și doar membrilor Google Apps.

Documentele din Google Docs au acum o dată de expirare

Citește și: