DJI Phantom 4 Pro ar putea fi cea mai bună dronă a momentului

Amatorii de drone de calitate care au dezvoltat o pasiune pentru filmări spectaculoase, se vor bucura cu siguranță de lansarea DJI Phantom 4 Pro.

Indiferent dacă sunteți la prima sau la a patra dronă, este imposibil să nu fi auzit de DJI. Această companie este lider de piață în domeniul dronelor pentru videografi, iar respectiva poziție și-o menține prin intermediul unor actualizări regulate aduse modelelor din portofoliu. Pe aceast principiu, la aproximativ 8 luni de lansarea DJI Phantom 4, a decis să aducă pe piață DJI Phantom 4 Pro.

După cum îi spune și numele, ar trebui să nu vă așteptați la schimbări spectaculoase de design și funcționalitate față de modelul lansat în martie, dar DJI Phantom 4 Pro reprezintă cu siguranță un update ce merită toată atenția. Anunțată la câteva zile după DJI Inspire 2, prima dronă a producătorului cu două camere la bord, noua creație Phantom 4 Pro este noul vârf de gamă al asiaticilor.

Printre aspectele care au beneficiat de îmbunătățiri în tranziția de la Phantom 4 la Phantom 4 Pro se numără o cameră mai bună, tehnologii mult mai eficiente de ocolire a obstacolelor, moduri mai inteligente de zbor autonom și, nu în ultimul rând, o autonomie sporită. Noua cameră ce vine preinstalată pe Phantom 4 Pro este construită în jurul unui senzor CMOS de un inci capabil să imortalizeze cadre statice de 20 de megapixeli.

Pentru a genera conținut video cu o plajă dinamică foarte mare de genul HDR, are 11,6 opriri de plajă dinamică. Această particularitate ar trebui să se reflecte în imagini mult mai echilibrate cu conținut foarte întunecat și foarte luminos. Camera are un declanșator mecanic pentru a evita eventuale probleme. Diafragma poate fi ajustată cu precizie pentru prima oară de către creatorii de conținut cu scopul modificării adâncimii de câmp. Poate captura în rafală 14 cadre pe secundă la rezoluție nativă și clipuri în slow motion la 60 de cadre pe secundă.

Un sistem avansat de ocolire a obstacolelor este posibil prin prezența unor senzori pe fiecare dintre cele patru colțuri. Viteza maximă a crescut de la 35 la 50 kilometri pe oră, în timp ce autonomia este sporită cu 5 minute, de la 25 la 30 de minute.

Prețul pentru o dronă DJI Phantom 4 Pro este de 1500 de dolari, dar dacă vreți să o achiziționați împreună cu un controller nou dotat cu touchscreen, mai adăugați 300 de dolari la această sumă.

Alexandru Puiu
21:09 17.11.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video