Dispozitivele Samsung te-ar putea identifica pe baza venelor

Dispozitivele Samsung te-ar putea identifica pe baza venelor

Credeai că senzorii de amprente sunt performanți? Atunci ar trebui să vezi cel mai nou patent primit de Samsung.

Cel mai nou patent al coreenilor de la Samsung vorbește despre un nou sistem de securitate, mult mai interesant decât cel bazat pe recunoașterea amprentelor unui utilizator. Mai exact, conform Android Authority, Samsung ar fi patentat o tehnologie pentru scanarea venelor, care ar urma să fie folosită pe dispozitivele purtabile ale companiei. Publicația menționează, de asemenea, că aceasta este o mișcare ciudată, având în vedere că nu au fost implementate încă senzorii pentru recunoașterea irisului.

Din câte se pare, un smartwatch Samsung ar putea proiecta o sursă de lumină pe mână, în timp ce o cameră montată pe lateralul dispozitivului ar urma să verifice modul în care sunt dispuse venele unei persoane. Deși nu a mai fost folosită pe dispozitive mobile, tehnologia nu este ceva nou pentru agențiile guvernamentale din Statele Unite, fiind considerată mult mai sigură decât alte metode.

Unul dintre avantajele acesteia este independența față de piele. Astfel, nicio afecțiune de piele nu poate influența rezultatele scanării. De cealaltă parte, tăieturile sau apa pot avea efecte negative asupra senzorilor de amprente. Desigur, asta nu înseamnă că următorul smartwatch Samsung va putea scana vasele sangvine din mâinile utilizatorilor. Însă patentul ne dă de înțeles că o asemenea tehnologie ar putea fi introdusă în anii următori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: