Discul de Aur trimis extratereștrilor este acum disponibil și pentru pământeni

Discul de Aur trimis extratereștrilor este acum disponibil și pentru pământeni

Discul de Aur care a fost trimis în spațiu pe fiecare dintre sondele Voyager este acum disponibil pentru cumpărare, datorită unei campanii Kickstarter.

Acum aproape 40 de ani, mai exact în 1977, NASA a trimis în spațiu două sonde spațiale, Voyager 1 și Voyager 2. Cele două nave au avut misiunea principală de a studia planetele cele mai îndepărtate de Soare, începând cu Jupiter și Saturn. Voyager 2 este singura sondă spațială ce a ”vizitat” Uranus și Neptun.

Pe fiecare dintre cele două nave spațiale se găsește un disc de aur creat de NASA, pentru eventualitatea în care una dintre aceste nave va fi găsită de extratereștri. În total, au fost create 10 copii ale acestui disc, două dintre ele plecând în spațiu. Celelalte 8 sunt expuse în muzee ale NASA și nici măcar persoane importante din cadrul proiectului, precum Carl Sagan, nu au putut obține o copie.

Cu toate acestea, David Pescovitz, Timothy Daly și Lawrence Azerrad au lucrat la crearea unor copii aproape exacte ale discurilor placate cu aur, pentru a celebra a 40-a aniversare a lansărilor Voyager.

Discurile originale conțin sunete și imagini reprezentante pentru specia umană, dar au și informații cu privire la originea navei spațiale. Discul de Aur conține 27 de piese din întreaga lume, având compoziții de Beethoven sau de Chuck Berry. Sunt înregistrate și saluturi în 55 de limbi și sunete din natură, precum tunete, valuri care se sparg și chemări ale animalelor.

Pachetul de pe Kickstarter costă 98 de dolari, iar achiziționarea acestuia vă aduce trei discuri, o carte, un link de download pentru toate înregistrările audio și o replică a litografiei ce se găsește pe Discul de Aur de pe Voyager. Campania Kickstarter acceptă contribuții până în data de 20 octombrie, iar discurile vor fi livrate în August 2017, pentru a marca a 40-a aniversare a sondelor spațiale. Proiectul a înregistrat un succes destul de mare, având în vedere că momentan s-au strâns aproape de 4 ori mai mulți bani decât suma necesară.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: