Discheta Floppy revine la viață cu o capacitate de 128GB


Au trecut mulți ani de când nu ați mai folosit o dischetă Floppy, dar s-ar putea să reveniți asupra deciziei dacă este vorba de un astfel de mediu de stocare cu o capacitate de 128GB.

La nivel global, există mulți pasionați de modding a căror activitate are legătură, în cea mai mare parte a timpului, cu aducerea în actualitate a unor dispozitive și tehnologii demodate. Aproape de fiecare dată, astfel de acțiuni nu câștigă adopție la scară largă, dar sub nici o formă nu înseamnă că nu trebuie să le apreciați.

Un internaut care preferă să fie cunoscut sub pseudonimul Dr. Moddstine a postat de curând pe YouTube clipul de mai sus. Acesta ilustrează o mare parte din sistemul prin care o unitate Floppy poate fi modificată pentru a citi dischete Floppy de 128GB, în locul dischetelor classice de 1,44MB.

Pentru ca acest proiect să devină realitate, numărul modificărilor a fost semnificativ. În primul rând, au trebuit create dischetele. În interiorul lor au fost montate carduri SD de 128GB care, din intâmplare, s-au strecurat perfect în spatele portiței metalice prezente în orice Floppy. După aceea a venit rândul modificărilor aduse unității de citire efective. Aceasta din urmă a fost demontată complet pentru ca partea electronică să fie conectată la un port USB, iar partea mecanică de citire să interacționeze cu un cititor de carduri SD demontat. Rezultatul final este unul spectaculos, dar cea mai impresionantă partea a întregului proiect este că, la final, veți avea în My Computer o unitate Floppy cu o capacitate de 128GB.

Dacă aveți răbdarea necesară și un computer vechi prin preajmă, vă puteți apuca și voi de treabă, urmând tutorialul de pe Geek.com. La final, vă veți putea mândri în fața prietenilor cu noua voastră creație transpusă perfect din anii 80 în secolul 21.

aptiva-floppy 128gb

Alexandru Puiu
07:23 29.02.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video