Digi Mobil depășește cifra de două milioane de abonați

Digi Mobil depășește cifra de două milioane de abonați

La doi ani de la relansare, Digi Mobil a depășit cifra de două milioane de clienți.

Conform informațiilor oferite de Digi, cota de piață a companiei ar fi în jur de 25% din piața abonamentelor pentru persoane fizice, cu peste două milioane de clienți în prezent. Cel mai popular pachet a fost Optim Nelimitat, care a atras 1 milion de clienți în ultimii doi ani. În același timp, serviciul de internet mobil se pare că înregistrează peste 2,4 milioane de utilizatori.

Un lucru interesant despre care Digi vorbește în ultimul comunicat de presă este traficul de date mobile din rețeaua sa. Astfel, conform informațiilor, acesta ar atinge în jur de 2,8 milioane GB în fiecare lună, în timp ce traficul lunar de internet și date fixe a ajuns la 204 milioane de GB. Astfel, compania susține că traficul mediu al unui utilizator Digi Mobil este astfel de aproape 3 ori mai mare decât al unui utilizator mediu din piață. Afirmația este una extrem de interesantă, având în vedere informațiile scoase în evidență de unele servici online. Astfel, Digi Mobil ar avea cele mai slabe viteze dintre cei patru mari operatori.

Dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Pentru a verifica vitezele, am folosit Netograf. Aceasta este ”o aplicație online dezvoltată de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor  din România un instrument independent, obiectiv și gratuit pentru a verifica și monitoriza permanent calitatea serviciului de internet pe care îl utilizează”. După cum puteți vedea mai jos, Digi Mobil s-ar afla cu mult în spatele rivalilor de pe piață atât în ceea ce privește viteza de download, cât și în ceea ce privește viteza de upload. Datele sunt valabile pentru ultimul trimestru din 2015, perioadă în care rețeaua a extins și acoperirea pentru rețeaua sa 4G.

collage viteza

În 2015, printr-o campanie relativ agresivă de prețuri, Digi Mobil a fost cea mai atractivă destinație pentru clienții dornici de a-și porta numărul. Conform HotNews, în 2015, operatorii de telefonie mobilă au reușit să atragă prin portare 723.443 de utilizatori. Dintre aceștia, peste 348.000 au optat pentru rețeaua RCS & RDS, în timp ce Vodafone a primit prin portare aproape 154.000 de noi utilizatori, Orange în jur de 128.160, iar Telekom 76.676.

„Secretul succesului înregistrat cu serviciul Digi Mobil se datorează pe de o parte, investițiilor în tehnologie pentru a oferi un serviciu de calitate, la un preț avantajos, pentru utilizatorii din România, iar, pe de altă parte, clienților care au avut încredere în noi. Vom continua să investim în dezvoltarea rețelelor 3G și 4G pentru a le oferi clienților noștri servicii de internet mobil la viteze superioare, astfel încât să se poată bucura de pachetul generos de date mobile pe care Digi Mobil îl are inclus la toate abonamentele din portofoliu.” declară Valentin Popoviciu, Vicepreședinte RCS & RDS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: