Dieta omnivoră oferă avantaje importante față de cea vegană

Dieta omnivoră oferă avantaje importante față de cea vegană

În timp, dieta omnivoră s-ar putea dovedi extrem de benefică pentru omenire.

Nu este un secret faptul că populația planetei s-a mărit considerabil pe parcursul ultimilor zeci de ani. În aceste condiții, hrănirea unui număr din ce în ce mai mare de oameni a devenit o problemă extrem de importantă. După cum scriu cei de la Motherboard, adepții dietei vegane au încercat deseori pe parcursul timpului să atragă atenția asupra beneficiilor oferite de o asemenea alimentație, însă cercetătorii par a contrazice afirmațiile lor.

Într-adevăr, în cazul în care toată populația Statelor Unite ale Americii ar fi vegană, mai multe persoane ar putea fi hrănite. Însă, rezultatele unui studiu publicat recent scot la iveală faptul că există soluții mult mai bune decât aceasta. Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul Națiunilor Unite a estimat că este nevoie de o producție de mâncare cu 60% mai mare în următorii 35 de ani pentru a face față cererii.

În aceste condiții, utilizarea cât mai eficientă a terenurilor agricole este vitală. Cercetătorii au analizat 10 alimentații diferite și le-au comparat pentru a vedea care dintre ele folosește terenurile agricole din SUA în cel mai eficient mod. Pe lângă dieta de bază, creată pe baza celei actuale, au fost luate în considerare una în care sunt reduse grăsimile și zahărul și diverse forme de alimentații omnivore și vegetariene.

alimentație

Astfel, reducerea cantității de carne consumată poate ajuta la hrănirea mai multor oameni, însă doar până într-un anumit punct. Din câte se pare, alimentația care ar reuși să asigure hrana pentru cel mai mare număr de oameni ar fi una vegetariană, care include produse lactate, însă exclude ouăle (notată cu LAC în tabelul de mai sus). America ar putea întreține aproximativ 807 milioane de oameni în aceste condiții. Cu o alimentație vegană, în jur de 735 de milioane de persoane ar putea fi hrănite.

Trebuie să ținem cont, de asemenea, de faptul că două tipuri de alimentație omnivoră sunt mai eficiente decât cea vegană. În tabelul de mai sus, OMNI 40 (asigură hrana pentru 752 de milioane de oameni) și OMNI 20 (asigură hrana pentru 769 de milioane de oameni) reprezintă două diete în care 40 și, respectiv, 20% dintre mesele unei persoane se bazează pe o alimentație omnivoră sănătoasă, în timp ce 60% și, respectiv, 80% dintre mese se bazează pe o dietă lacto-ovo-vegetariană (ouăle și produsele lactate sunt acceptate). Mai multe informații în legătură cu studiul pot fi găsite aici.

Citește și:
Etichete: