De parcă trei filme nu erau destul, Steve Jobs și Bill Gates capătă acum și un musical

De parcă trei filme nu erau destul, Steve Jobs și Bill Gates capătă acum și un musical

Media și opinia publică nu s-au sfiit ca în ultimii 17 ani să acorde o atenție continuă celor doi ”condottieri” ai Silicon Valley: Steve Jobs și Bill Gates. După ce Hollywood-ul le-a dedicat trei filme oarecum mediocre, industria de pe Broadway consideră că cei doi faimoși antreprenori merită, de asemenea, un musical.

Numit ”Nerds”, musicalul (piesă de teatru cântată) va fi o comedie care povestește clasica rivalitate dintre fondatorii Apple și Microsoft. Pentru că până la urmă este vorba despre tehnologie, musicalul va folosi holograme și o aplicație specială care va permite celor din audiență să interacționeze cu părți din decor și cu alți spectatori.

E puțin hilară obsesia pe care o are societatea americană pentru cei doi mari antreprenori din Silicon Valley. După trei filme relativ mediocre  dedicate în principal lui Steve Jobs, se pare că povestea apariției Apple și Microsoft încă stârnește interesul publicului american, iar punerea acestei povești în scenă tinde să ia forme din ce în ce mai ciudate.

Dacă primul film, ”Pirates of Silicon Valley”, apărut în 1999, a provocat furia lui Steve Jobs datorită felului poate prea realist, în care fost reprezentat fondatatorul Apple, celelalte două filme, care i-au avut ca protagoniști pe David Fassbender și Ashton Kutcher, au menajat imaginea lui Steve Jobs, arătându-l, mai degrabă, ca un vizionar blând în loc de liter autoritar și lipsit de scrupule. Chiar și așa, probabil cel mai bun dintre filmele care l-au vizat pe Steve Jobs, ”Pirates of Silicon Valley”, i-a atras atenția șefului Apple aducându-l pe protagonistului filmului, Noah Wyle, la Macworld 1999, lăsându-l pe actor să deschidă evenimenul Apple în locul său.

Momentan nu se știe exact cum va trata musicalul relația dintre Steve Jobs și Bill Gates, însă e foarte probabil ca spectacolul să fie ceva ușor de digerat și eminamente amuzant.”Nerds” va debuta pe 21 aprilie la teatrul Longacre din New York. Poate cu puțin noroc vor apare imagini pe Internet și vom ști dacă măcar musicalul a tratat mai bine relația dintre cei doi decât filmele care au ieșit până acum.

Citește și: