De ce nu mai au bărbații oase în penis

De ce nu mai au bărbații oase în penis

Cu toate că glumele cu privire la existența unor oase în penis rămân doar glume, acestea se bazează și pe un sâmbure de adevăr, arată stiridinlume.ro.

Comparativ cu majoritatea mamiferelor, care prezintă astfel de structuri osoase, bărbații nu au oase în penis, iar asta ridică un mare semn de întrebare. De-a lungul a mai multor decenii, oamenii de știință s-au întrebat ”de ce” bărbații nu au aceste oase, la fel ca alte animale.

Un studiu publicat în Proceedings of the Royal Society ar putea da răspunsul la această întrebare. Conform acestei cercetări, monogamia este cea care a dus la dispariția oaselor din penis.

Osul din penis se numește științific baculum. Aceste oase peniene au diverse forme și mărimi, ce diferă de la o specie la alta. Osul penian al unei morse are aproximativ 60 de centimetri lungime, în timp ce maimuțele bonobo au un baculum cu o lungime de doar 8 milimetri. În cadrul acestui studiu, cercetătorii au vrut să urmărească istoria evoluționistă a osului penian, pentru a înțelege și diferențele de mărime apărute între specii, conform gizmodo.com.

Conform acestora, există o relație clară între lungimea osului și promiscuitatea speciei. Speciile mai promiscue prezintă un os penian mai lung în cazul masculilor. Kit Opie, un cercetător de la University College London, ce a condus și studiul, arată că osul penian este mai lung în cazul speciilor unde masculul are nevoie de mai mult de trei minute pentru împerechere.

Cercetătorii au înțeles că oamenii și-au pierdut osul penian atunci când monogamia a devenit majoritară, acum aproximativ 1,9 milioane de ani. Strămoșii oamenilor nu au mai avut nevoie să-și țină competitorii departe, astfel că nici nevoia de baculum nu mai exista. Astfel, osul penian a dispărut din structura scheletică, deoarece bărbații nu mai aveau competiție sexuală, așa cum se întâmplă, în continuare, în cazul altor specii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: