De ce ar trebui să îți schimbi imediat parola la Dropbox

De ce ar trebui să îți schimbi imediat parola la Dropbox

Dropbox cere utilizatorilor care nu şi-au schimbat parola din 2012 până în prezent, să şi-o schimbe acum.

Din cauza hack-urilor masive pe LinkedIn din 2012, această măsură luată de Dropbox e cât se poate de necesară. În 2012, pe LinkedIn, 117 milioane de conturi au fost accesate ilegal şi, recent, în ultimele luni, datele confidenţiale şi parolele utilizatorilor au fost descoperite. MySpace a fost, de asemenea, atacat de hackeri în mai.

Chiar dacă sunt date personale vechi, ne informează TechCrunch, nu trebuie să le ignorăm. Având în vedere că mulţi folosesc aceleaşi parole pentru mai multe conturi, este posibil ca parolele furate de la servicii care nu mai sunt folosite să se potrivească şi la noile identităţi online ale utilizatorilor.

Echipa Dropbox a identificat existenţa unui fişier care conţinea parole incomplete sau neconcludente, spune o persoană care cunoaşte subiectul. Fişierul conţinea parole hack-uite care erau foarte probabil obţinute de pe LinkedIn, în 2012. Deşi informaţiile nu au fost folosite până acum, ele încep să iasă la suprafaţă.

Dropbox a dezvăluit faptul că numele utilizatorilor şi parolele obţinute în 2012 au fost folosite pentru a accesa conturi de pe platforma de cloud.

Totuşi, Dropbox nu crede că conturile utilizatorilor au fost accesate în mod intruziv, anunţă compania pe blog.

În timpul incidentului din 2012, unul dintre conturile angajaţilor Dropbox a fost accesat cu un document de proiect care conţinea adrese de email. În conexiune cu fişierul existent, Dropbox a cerut utilizatorilor săi să îşi reseteze parolele, dacă ele au rămas neschimbate.

Este recomandat, în general, ca toţi utilizatorii să îşi schimbe parolele vechi şi să nu folosească aceeaşi pe toate conturile.

Autor: Adrian Naftan

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: