De acum îți poți construi proprille drone din Lego

De acum îți poți construi proprille drone din Lego

Dacă vrei să construiești drone din Lego, de acum o poți face foarte simplu, cu ajutorul unor kit-uri pe care le poți personaliza cu alte piese.

Dacă ești unul din milioanele de fani ai seturilor Lego, cu siguranță vei dori să lucrezi la un asemenea mini-proiect ce oferă și funcționalitate. De asemenea, dacă ai vrea să ai o mini-dronă, dar vrei ceva mai personalizat decât una cumpărată din magazin, atunci poți apela la un kit pentru drone din Lego.

Kit-urile despre care vorbim sunt create și lansate recent de Flybrix, nu de compania Lego. Cu toate acestea, piesele folosite în pachetele disponibile pentru vânzare sunt piese originale Lego. Asta înseamnă că sunt compatibile cu orice alte piese Lego pe care e posibil să le mai ai printr-un sertar, acasă. Dacă piesele pe care le primești în pachet nu sunt suficiente, sau dacă ai o idee mai bună pentru dronă, poți adăuga și alte Lego. Cu toate acestea, important este să nu îngreunezi prea mult design-ul, altfel drona s-ar putea să nu se mai ridice de la sol.

Firește, faptul că poți crea un design personalizat al dronei înseamnă că poți să adaugi și mai multe motoare și elice, șase, opt sau chiar zece, în funcție de preferințe. Astfel, ai putea să zbori și cu o dronă mai grea. Iar dacă ai ghinionul ca aceasta să se prăbușească, tot ceea ce ai de făcut e să refaci drona, folosind piesele Lego. Asta vine ca un mare avantaj față de o dronă obișnuită, care s-ar putea să fie inutilă după o prăbușire prea puternică.

Kit-urile pentru drone din Lego au prețuri de 149 și de 189 de dolari, pe site-ul oficial. Varianta Deluxe îți oferă și un controller pentru dronă, deși ai posibilitatea să controlezi mica mașinărie doar cu ajutorul smartphone-ului și unei aplicații dedicate.

Citește și:
Etichete: