02 mart. 2016 | 16:15

De acum înainte, puteți edita fotografiile din Google Photos

ACTUALITATE
De acum înainte, puteți edita fotografiile din Google Photos

Google Photos este locul unde puteți salva fotografiile în cloud, mai ales dacă aveți un telefon pe Android. De acum înainte, pozele pot fi și editate cu ajutorul unor noi opțiuni simple.

Atunci când Google Photos s-a separat de Google+, noul serviciu de stocare a fotografiilor în cloud a oferit multe noi funcții care beneficiau de algoritmii de căutare ai Google: căutarea și sortarea fotografiilor a devenit mai ușoară, spațiu nelimitat pentru fotografiile comprimate și multe altele.

Ce lipsea, totuși, era o aplicație decentă cu care să permită câteva mici modificări fotografiilor. Ei bine, Google a decis să schimbe această situație, oferind utilizatorilor câteva unelte de bază cu ajutorul cărora cei interesați pot edita o serie întreagă de fotografii fără să iasă din modul de editare.

Toate modificările care se fac se salvează automat, iar anularea acestora este extrem de simplă, tot ce trebuie făcut este să apăsați pe ”Revert to Original”. De asemenea, unealta cu care puteți seta încadrarea fotografiei vă permite să alegeți între formatul unui pătrat perfect, format 4:9, 16:9, sau să alegeți ce orice format doriți. Dacă nici una dintre aceste setări nu vă convine vă puteți întoarce oricând la formatul original.

Momentan, noile unelte de editare nu sunt disponibile și pe telefoane, dar este extrem de posibil ca acestea să apară și pe smartphone-urile cu Android cât de curând posibil.