Dacă pleci spre mare, nu vei putea plăti rovinieta și taxa de pod prin sistemul electronic

Dacă pleci spre mare, nu vei putea plăti rovinieta și taxa de pod prin sistemul electronic

Când ai impresia că România e pe drumul cel bun din punct de vedere tehnologic, se petrece ceva de genul acesta: sistemul electronic de plată al rovinietei și al taxei de pod devine nefuncțional în unul dintre cele mai aglomerate weekenduri din această perioadă. 

Achiziţionarea rovinietei, precum şi plata taxei de trecere la podurile peste Dunăre, prin intermediul sistemului electronic de plată, sunt oprite, sâmbătă, din cauza unei defecţiuni la sistem, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Sistemul de achiziţionare a rovinietei şi de plată a taxei de pod a căzut în jurul orei 4.00 dimineaţa, iar până la acest moment nu se cunoaşte cauza defecţiunii şi nici cât va dura până se remediază situaţia, au declarat pentru News.ro reprezentanţii CNADNR.

Cel mai probabil, nu veți putea plăti rovinieta și taxa de pod toată ziua de sâmbătă, dar există și o veste bună.

CNADNR precizează că în perioada în care sistemul nu funcționează nu vor fi emise procese-verbale de constatare a contravenției pentru cei surprinși în trafic fără rovinietă/peaj.

CNADNR mai spune că va anunţa opinia publică imediat ce defecţiunile vor fi remediate şi sistemul va fi  funcţional.

Aceleaşi probleme au fost înregistrate şi de Paşte, când sistemul s-a blocat sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5.00, din cauza unei defecţiuni la server, şi a fost repus în funcţiune a doua zi.

În acest weekend, mulţi români pleacă pe litoral sau în staţiunile de la munte, profitând de faptul că şi luni este zi nelucrătoare, cu ocazia sărbătorilor de Rusalii.

Citește și:
Sursa: News.ro
Etichete: