Dacă așa va arăta modelul Dacia Duster 2017, sigur îți vei dori unul

Dacă așa va arăta modelul Dacia Duster 2017, sigur îți vei dori unul

Noul model de Dacia Duster va fi lansat în 2017, iar publicația germană Auto Bild a făcut un clip care ne arată designul posibil al automobilului.

Dacia nu a prezentat niciun model nou în cadrul Salonului Auto de la Geneva, ci s-a mulțumit să aducă un Duster vechi într-o culoare nouă. Nici luna septembrie nu aduce noutăți.  ”În septembrie la Paris vom avea Sandero şi Logan facelift. Este vorba de o restilizare la mijlocul vieţii modelului. Pentru un salt puternic aşteptăm noul Duster. Dacia însă nu are o gamă suficient de mare pentru a avea noutăţi în fiecare an“, a spus Laurens van den Acker, designerul-şef al grupului Renault.

Dar asta nu înseamnă că inginerii și desingerii stau degeaba. Anul viitor va aduce și un nou Duster, iar modelul din clipul realizat de cei de la Auto Bild pe baza zvonurilor care circulă pe Internet arată incredibil de bine.

Potrivit Mediafax, noua versiune a modelului Duster se va construi pe platforma modulară CMF. Asta înseamnă că Dacia va renunța la platforma care a stat la baza modelelor Logan, Sandero și Duster din ultimii 13 ani, în favoarea celei dezvoltate de Renault în colaborare cu Nissan.

Mașina nu numai că va avea un aspect diferit, ci și proporții diferite. Noua Dacia Duster ar avea o lungime de 4,5 metri, cu 18 centimetri mai mult decât modelul curent, și va oferi șapte locuri, la fel ca fostul Logan MCV.

Mai multe detalii despre acest subiect aşteptăm să apară în viitorul apropiat. În ceea ce priveşte motorizările, vor fi oferite în continuare unităţile 1.5 dCi şi noul 1.2 TCE în combinaţie cu transmisie faţă sau integrală. Cei care sperau la o cutie automata, pot afla că aceasta va apărea și pe alte piețe în afara Rusiei, deci și la noi.

Citește și:
Etichete: