Cum transformi Chrome pe PC cu ”Material Design”

Cum transformi Chrome pe PC cu ”Material Design”

După ce au introdus un nou limbaj de design în Android, cei de la Google s-au decis să implementeze trăsăturile Material Design și în Chrome pe PC sau Mac.

În urma unui update introdus în urmă cu ceva timp, Google Chrome a beneficiat de o schimbare estetică importantă. Este vorba de Material Design, o combinație de simboluri, culori, linii și fonturi care definesc aspectul estetic al versiunilor de Android lansate în ultimii ani. Cum era însă de așteptat, schimbarea este opțională. Unii s-ar putea să fie încântați de aspectul estetic mai simplu, mat și aproape alb. Alții vor prefera designul clasic cu care s-au obișnuit de la prima versiune de Chrome.

Indiferent de tabăra din care faceți parte, este important să știți cum activați sau dezactivați Material Design în Chrome, mai ales că unii utilizatori s-au trezit cu respectiva schimbare aplicată implicit, fără nici un fel de intervenție suplimentară. Cele mai evidente diferențe se vâd la săgețile pentru Back, Forward și Refresh, mult mai subțiri decât înainte. Directoarele cu semne de carte sunt gri simple, fără umbre sau alte efecte. Diferențierea între tab-uri este un pic mai bruscă și bine definită, fără linii curbate.

Această schimbare de temă în Chrome afectează în egală măsură utilizatorii de Windows și Mac, deși schimbările se pare că au fost aplictate implicit într-o măsură mai mare pe sistemele Apple. Pentru a vedea și modifica implementarea noului limbaj de design pe versiunea voastră de Chrome, în bara de adresă, tastați chrome://flags și cu ajutorul CTRL+F, căutați Material Design prin lista de opțiuni din listă. Opțional, puteți ajunge la funcția care vă interesează accesând direct chrome://flags/#top-chrome-md.

Puteți opta pentru Non-material, Material, Material Hybrid. Dacă funcționalitatea din spatele primelor două opțiuni este evidentă, în cazul Material Hybrid, schimbările se vor vedea doar în fereastra principală de Chrome, nu și în notificări, meniuri sau alte elemente.

Citește și: