30 iun. 2016 | 11:20

Umanitate dincolo de granițe: cum și-au manifestat orașele din întreaga lume solidaritatea pentru Turcia

ACTUALITATE
Umanitate dincolo de granițe: cum și-au manifestat orașele din întreaga lume solidaritatea pentru Turcia

După atentatul din Turcia, au existat nemulțumiri legate de lipsa de suport acordată Turciei, mai ales prin comparație cu modul în care oamenii au reacționat la atentatele din Bruxelles și Paris.

Pentru a demonstra că umanitatea nu ține cont de rasă și de granițe, țări din toată lumea, inclusiv din Europa, America și Australia și-au „îmbrăcat” simbolurile în culorile steagului Turciei, de îndată ce s-a lăsat întunericul. În New York, de exemplu, celebrele lumini s-au stins, în memoria celor 42 de victime din atentat. În Berlin, celebra Poartă Brandenburg s-a aprins în culorile naționale ale steagului turcilor și, mai mult decât atât, s-au strâns oameni cu lumânări și bannere pentru a-și manifesta solidaritatea, chiar în fața faimosului simbol german.

La o zi după sângerosul atac, și Turnul Eiffel a devenit roșu și alb, în semn de sprijin pentru victime și pentru cei 239 de supraviețuitori. La fel s-a întâmplat și în Amsterdam, în cazul Royal Palace. Orașul Mostar, din Bosnia și Herțegovina, și-a transformat iconicul pod într-un simbol al islamului.

Campania de solidaritate a depășit granițele Europei și a ajuns până în SUA și Australia. Chiar dacă nu credem că o poză poate aduce un beneficiu real, și nouă ni se pare nedrept că utilizatorii nu își pot modifica poza de profil în semn de solidaritate față de turci, așa cum s-a întâmplat în legătură cu țările europene.