”Save to Google”, sau cum salvezi orice de pe internet în Google

”Save to Google”, sau cum salvezi orice de pe internet în Google

Există foarte multe extensii de Chrome, iar câteva dintre ele le-am și detaliat într-un material separat, dar Save to Google are o utilitate aparte.

Când vine vorba de salvarea conținutului online pentru a fi accesat de pe mai multe dispozitive și platforme există foarte multe opțiuni. Pinterest, de exemplu, este o rețea socială construită de la zero în jurul conceptului de a salva adrese web, clipuri sau imagini online într-o locație centralizată. Cu posibilitatea de a salva conținut web și offline, pentru accesa diverse site-uri atunci când nu aveți internet, există Pocket. Această aplicație cross-platform gratuită, funcționează la fel de bine pe mobil sau pe PC.

O soluție mai facilă decât oricare alta este însă cea propusă de Google prin intermediul unei extensii de Chrome intitulate sugestiv Save to Google. Aceasta din urmă, după ce ați instalat-o gratuit din Chrome Web Store vă asociază contului vostru Google tot conținutul online pe care vi-l doriți. ,,Salvare cu un singur click. Faceți click pe steluță pentru a salva pagini cu scopul de a fi vizualizate ulterior. Navigați cu ușurință prin conținutul salvat printr-o interfață vizuală intuitivă. Un singur loc pentru pagini web și imagini. Paginile voastre web salvate și imaginile din Google Image Search vor conviețui la adresa gogle.com/save.” Descriere oficială a utilitarului este cât se poate de sugestivă.

Cu alte cuvinte, aveți un nou mod prin care vă puteți asigura că nu mai pierdeți niciodată un articol interesant, o imagine pe care ați găsit-o după multiple încercări pe Google sau un blog care vă stârnește creativitatea în bucătărie. Pentru că google.com/save este o adresă web obișnuită ce poate fi accesată de pe orice dispozitiv, singura limitare în ceea privește utilizarea Save to Google este că procesul efectiv de salvare nu poate avea loc decât pe un PC sau Mac cu extensia omonimă instalată.

Citește și: