Cum poți să-ți transformi telefonul într-un laptop cu acest dispozitiv ingenios

Cum poți să-ți transformi telefonul într-un laptop cu acest dispozitiv ingenios

Noile generații, și nu numai, au impresia că în ziua de astăzi nu se mai poate trăi fără telefon. Deși este parțial adevărat, telefonul nu poate mereu să ofere libertatea și flexibilitatea unui laptop. NexDock ne demonstrează de ce calculatoarele nu vor dispărea niciodată, ci se vor schimba.

Telefoanele și laptop-urile sunt ”specii” de aparate diferite. Pe unul îl ții în mână pe altul în poală, pe unul îl poți purta oriunde, pentru celălalt îți trebuie măcar un loc unde să te așezi și tot așa. Totuși, când vine vorba de performanță și flexibilitate, laptop-urile încă domină de departe lumea gadget-urilor datorită ecranelor suficient de mari și a tastaturilor complete. Totuși, separarea aceasta de ”specie” dintre un telefon și un laptop a făcut ca ani la rândul, cei mai activi dintre noi să le poarte permanent împreună, fiind nevoiți să le acceseze pe rând conform nevoilor.

Ei bine, NexDock elimină această diferență pentru că telefonul tău va fi laptopul tău. Deși arată ca un laptop, NexDock nu are nimic în comun cu un laptop decât aspectul. Fiind de fapt doar un ecran de 14 inci cu o tastatură Bluetooth, NexDock este mai degrabă o platformă, sau un suport fizic mai mare al mobilului tău. Odată ce conectezi tableta sau mobilul la acest ”portal” vei putea controla aceste dispozitive așa cum ai controla un PC oarecare. De asemena, NexDock va putea acționa ca o interfață pentru minicalculatoare precum Raspberry Pi sau Intel Compute Stick.

Dorința celor NexDock este de a pune în practică ideea transformării telefoanelor din zilele noastre în PC-urile viitorului, păstrând din calculatoarele și laptop-urile de acum doar ceea ce le avantajează: ecranele și tastarurile mari. Cei de la NexDock cred că în viitor tot ce va trebui să faci va fi să-ți conectezi telefonul la un monitor cu o tastatură și șă continui treaba pe care o începusei pe telefon. Momentan cei de la Microsoft sunt cei mai avansați în a universaliza sistemul de operare Windows 10 pe toate aparatele companiei din Redmond, însă NexDock va merge pe absolut orice sistem de operare, fie de e Linux, Windows, Android sau Mac.

De acum înainte, în loc să dai mai mult de o mie e euro pe un laptop și un mobil nou, tot ce va trebui să faci va fi să îți aduci la zi telefonul mobil și să ai la îndemână un NexDock care va costa abia 119 dolari.  În acest fel ai atât PC-ul cât și telefonul mobil la îndemână, amandouă aparate combinate într-un singur pachet.

Citește și: