02 mart. 2016 | 12:00

Kanye West: dintr-un cruciat al drepurilor de autor, într-un banal pirat, peste noapte

ACTUALITATE
Kanye West: dintr-un cruciat al drepurilor de autor, într-un banal pirat, peste noapte

Kanye Weste era cunoscut în industria muzicală americană drept un militant al drepturilor de autor, punând bazele aplicației de streaming de muzică Tidal. O fotografie recentă, însă, i-a făcut praf această reputație.

După ce a postat pe Twitter o fotografie în care se mândrea cu gusturile sale muzicale, în cazul de față Sufjan Stevens, Kanye West a făcut greșeala să lase să se vadă o serie de taburi deschise, printre care se număra și o pagină de căutare pe Pirate Bay a aplicației Serum. Acest program este un plugin pentru sintetizator care se poate cumpăra online cu 189 de dolari.

Scandalul ipocriziei lui Kanye West a căpătat proporții după ce Deadmau5, faimosul artist de muzică electronică, a văzut postarea lui Kanye pe Twitter și a sugerat fanilor săi punerea la cale a unui ”mic Kickstarter” care să-l ajute pe West să cumpere aplicația.

În plus, se pare că un alt scandal tinde să se nască. De vreme ce Kanye West a susținut Tidal cu toată convingerea, poza sa de pe Twitter mai arată că artistul ascultă muzică pe YouTube și nu Tidal așa cum s-ar fi așteptat fanii săi. Prin intermediul Tidal, artiștii puteau primi înapoi bani de pe urma melodiilor lansate prin intermediul programului de streaming de muzică, împiedicând în acest fel diferite forme de piraterie.

Se pare că West e prea confortabil să-și susțină propriul crez la el acasă, dar mai rău, e prea confortabil ca măcar să-și închidă tab-urile cu site-urile de piraterie atunci când face o poză pe care o va pune pe contul său de Twitter ce are aproape 20 de milioane de urmăritori.