Cum îți exporți notițele de pe Mac în fișiere text

Cum îți exporți notițele de pe Mac în fișiere text

Aplicația Notes pe iPhone sau iPad se sincronizează cu notițele de pe Mac, iar de acolo, le puteți exporta sub formă de fișiere text pentru a le pune la păstrare.

Utilizatorii de Mac-uri și iDevice-uri, sunt șanse foarte mari, să dețină un cont iCloud. Printre altele, acesta vă permite să vă localizați gadgeturile favorite, dar și să vă sincronizați în mod automat toate datele între aparate, începând cu fotografii sau contacte și încheind cu notițe.

Pe iPhone, din aplicația Notes este foarte ușor să trimiteți o notiță pe mail sau să o exportați în altă aplicație. Pe Mac, în momentul în care vreți să vă exportați o notiță, singura opțiune disponibilă este formatul PDF. Pe lângă faptul că aceste fișiere nu sunt editabile, nici nu puteți exporta un set stufos de notițe în fișiere separate. În mod evident, ați putea apela și banalul copy-paste, dacă vreți să le transpuneți în alt format, dar în cazul a câteva sute de notițe sau chiar mii, respectia soluție s-ar putea să nu fie foarte eficientă.

Cel mai bine ar fi, dacă vrei să știi cum îți exporți notițele de pe Mac în fișere text, să instalezi o aplicație dedicată. Eu am folosit Exporter, un utilitar gratuit, surprinzător de simplu de folosit, pe care îl găsiți în Mac AppStore sau printr-un click pe acest link. exporter-select-directory

După instalare, veți găsi Exporter în lista voastră de aplicații. Dați dublu click pe el și apăsați pe butonul mare și alb sub formă de cerc. Alegeți locația în care doriți să fie salvate notițele sau, eventual, creați unul dedicat. Imediat se va iniția procesul automat de exportare al notițelor. Fiecare notiță va fi de forma unui fișier text separat respectând structura din Notes. Procesul nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 minute, dar variază în funcție de numărul lor. Apropo, dacă ați făcut efortul să vă sortați notițele în directoare în aplicația Notes, respectiva structură se va păstra și în conținutul exportat prin intermediul Exporter.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: