Cum instalezi Windows Media Center în Windows 10 și de ce ai vrea

Cum instalezi Windows Media Center în Windows 10 și de ce ai vrea

Pentru redat conținut multimedia pe un PC, dar mai ales pentru înregistrat fluxuri video de pe un TV Tuner, trebuie să știi cum instalezi Windows Media Center în Windows 10.

Destinul Windows Media Center a fost unul foarte complex de-a lungul anilor. După ce a fost creată o versiune specială de Windows XP în jurul său, a fost inclus gratuit în Windows 7 și contra cost în Windows 8. În ceea ce privește Windows 10, cei de la Microsoft recomandă doritorilor de WMC să rămână la versiunile mai vechi de Windows dacă vor să-l mai folosească. Din fericire, există o alternativă prin care vă puteți instala Windows Media Center și în cel mai nou sistem de operare ieșit din Redmond.

Dacă ideea de Windows Media Center vă este străină, merită să rețineți că respectiva aplicație oferă cea mai facilă soluție în cazul în care vreți să vă folosiți, în mare parte, PC-ul pentru consum de conținut multimedia. În cazul în care aveți un HTPC, la care aveți conectat și un TV Tunner pentru semnal TV, cu Windows Media Center puteți controla o serie de surse de semnal video și audio folosind o telecomandă. Tot WMC include un sistem foarte intuitiv de înregistrare a transmisiunilor de la TV.

Cea mai apropiată alternativă ar putea fi considerată KODI, deși acesta din urmă s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor. Eu personal prefer KODI pentru că este cross-platform și funcționează pe Android și multe alte platforme, în timp ce Windows Media Center este doar pe Windows.

În orice caz, dacă vrei să știi cum instalezi Windows Media Center în Windows 10, procedura nu este deloc dificilă. Important este să începi cu descărcarea kitului potrivit pentru versiunea ta de Windows, 32 de biți sau 64 de biți. În fereastra de descărcare, aveți grijă să alegeți Descarcă prin Browser. În ambele cazuri, veți interacționa cu niște fișiere cu extensia 7z. Acestea sunt niște arhive și aveți nevoie de 7-Zip pentru a le descărca.

La final, veți ajunge să aveți un director cu titlul WMC64 sau WMC32. Pentru a evita eventuale erori, sfatul meu este să poziționați acel director la rădăcina partiției de system, de cele mai multe ori C:. Intrați în director și faceți click dreapta pe _TestRights.cmd. Din meniul contextual, alegeți Run as administrator. Așteptați câteva secunde și închideți fereastra pe fond negru, dacă nu dispare singură. Repetați procedura pentru fișierul Installer.cmd. Click dreapta pe el și Run as administrator. Dacă ați avut probleme vreodată cu instalarea WMC, faceți click dreapta pe Uninstaller.cmd și alegeți Run as Administrator. În câteva minute, ar trebui să aveți aplicația Windows Media Center în bara de start. În situația în care întâmpinați vreo eroare la redarea de conținut video, de genul Decoder Error, nu ezitați să instalați Shark007 codec pack.

Windows Media Center in Windows 10

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: