26 ian. 2016 | 17:22

Cum identifică Uber șoferii care conduc cu viteze prea mari

ACTUALITATE
Cum identifică Uber șoferii care conduc cu viteze prea mari

Uber se pare că  și-a monitorizat șoferii pentru a-i depista pe cei care conduc cu viteze prea mari.

Pe parcursul anilor, Uber a avut parte nu de puține ori de clienți care s-au plâns în legătură cu vitezele cu care conduceau șoferii. Pentru a preveni situațiile de acest gen în viitor, Uber se pare că a dat startul în urmă cu ceva timp unui program prin care erau monitorizate vitezele cu care circulau șoferii lor. Cum au realizat acest lucru? Prin intermediul giroscopului de pe telefoanele șoferilor.

După cum scrie TechCrunch, Uber a scos la iveală de curând existența acestui program pilot. Pe lângă faptul că monitoriza vitezele, programul i-a permis companiei să verifice și perioada pe care fiecare șofer o petrecea utilizând telefonul mobil. Uber susține că în acest mod poate analiza mai bine fiecare plângere, pentru a satisface fiecare client, fără a neîndreptăți șoferii.

”Dacă nota este slabă, întrebăm de ce. Poate șoferul a fost nemulțumit în legătură cu un client anume. Sau poate un client a fost îngrijorat în legătură cu viteza cu care conducea șoferul. În orice caz, noi trebuie să verificăm ce s-a întâmplat. În mare parte, asta se rezumă la discuția cu ambele părți. Din ce în ce mai mult, însă, tehnologia ne poate ajuta să aflăm adevărul”, au declarat cei de la Uber.

Pentru companie, este foarte important să verifice modul în care șoferii săi conduc. Chiar dacă Uber nu plătește amenzile șoferilor, orice review negativ din această cauză poate pune compania într-o lumină proastă.