Cum este jefuit un magazin Apple în doar 12 secunde, nu o dată, ci de două ori [VIDEO]

Cum este jefuit un magazin Apple în doar 12 secunde, nu o dată, ci de două ori [VIDEO]

Furtul organizat dintr-un magazin Apple pare să încerce să bată un record de viteză, sau cel puțin asta reiese din videoclipul de mai sus.

Pare să existe un adevărat trend când vine vorba de furturile din magazinele Apple: în urmă cu câteva săptămâni, un astfel de magazin din Berkeley, California, a fost jefuit de 3 ori în doar nouă zile. Grupuri de bărbați au intrat în magazin și au apucat cam tot ce se putea lua de pe mese.

Un eveniment similar s-a întâmplat într-un magazin din aceeași zonă, Bay Area, din San Francisco, nu o dată, ci de două ori. Pe 25 și 29 noiembrie, magazinul a căzut pradă hoților, iar acum poliția a dat publicității înregistrările video ale celor două evenimente, în speranța că cineva îi va putea identifica pe atacatori.

În primul jaf de la acest magazin Apple, trei bărbați ce poartă hanorace cu glugă intră în magazin, iau cam tot ce pot să care de pe mesele dinăuntru, apoi fug, totul petrecându-se în aproximativ 12 secunde.

În cadrul celui de-al doilea jaf, patru bărbați, costumați asemănător, intră în magazin și repetă procesul, furtul durând din nou, puțin peste 10 secunde. Departamentul de Poliție din San Francisco afirmă că nimeni nu a fost arestat până în prezent, iar Apple nu a oferit un comentariu, relatează cnet.com.

Și totuși, gadget-urile furate din magazin ar putea să fie mult mai inutile decât și-ar imagina mulți. Apple a început să renunțe la cablurile de securitate atașate de device-uri în unele din magazinele sale. Aceasta nu este o invitație la furt, deoarece compania are o altă măsură de securitate activă. Telefoanele pot fi dezactivate de la distanță, fiind comutat modul Lost, care face smartphone-urile inutile.

Citește și: