22 aug. 2016 | 08:00

Cum blochezi apeluri de la anumite numere pe iPhone și Android

TUTORIALE
Cum blochezi apeluri de la anumite numere pe iPhone și Android

Dacă te supără anumite persoane sau te-ai săturat să fii contactat cu super oferte, nu ți-ar strica să înveți cum blochezi apeluri de la anumite numere pe iPhone sau Android.

Întâmplător sau nu, numerele noastre de telefon apar online în diverse baze de date. Unii dintre noi le avem atașate profilului de Facebook, iar alții le-au folosit în trecut pentru postarea de diverse anunțuri.

În orice caz, acestea ajung să fie indexate și folosite în scopuri promoționale. Problema apelurilor nedorite de la bănci, asiguratori, servicii de teleshopping, magazine online chiar și diverse localuri este din ce în ce mai frustrantă în secolul 21.

Dacă avem în vedere și persoane cu care vrem să rupem orice legătură, lista contactelor de la care nu mai vrem să primim apeluri telefonice se întețește. Din fericire, aproape orice smartphone modern oferă un mijloc nativ prin care puteți remedia problema. Există și soluții terțe, mai ales în cazul dispozitivelor cu Android, dar în majoritatea cazurilor, procesul ar trebui să implice doar câteva atingeri prin meniul telefonului.

Cum blochezi apeluri de la anumite numere pe iPhone

Nimeni nu vrea să fie sunat în momente nepotrivite, în concediu sau în weekend de către anumite numere de telefon sau diverse servicii de marketing. În cazul posesorilor de iPhone, începând cu iOS 8, Apple a introdus un sistem foarte facil prin intermediul căruia puteți respinge apeluri telefonice și mesaje de la diverse contacte. Nici măcar apelurile Facetime nu vor mai ajunge la voi. În plus, sistemul funcționează atât pentru contacte din agendă, cât și pentru numere de telefon din lista de apeluri recente.

Dacă vrei să blochezi apeluri de la anumite numere pe iPhone, pe care le ai în lista de apeluri recente, începi prin a apăsa pe litera i încadrată de un cerc în partea dreaptă a numărului de telefon. În capătul de jos al listei de opțiuni disponibile veți găsi un buton marcat Blocați acest apelant. Atingeți-l, confirmați că nu mai vreți să primiți apeluri telefonice, apeluri Facetime și mesaje de la respectiva persoană și ați încheiat procesul. Pentru contactele pe care le aveți în agendă, dacă vreți să găsiți același buton, este suficient să le atingeți o dată și veți vedea același meniu ca în cazul contactelor recente. Accesați ultima opțiune de jos și confirmați decizia.

Dacă v-ați răzgândit în privința unui număr sau ați pus un contact din greșeală în respectiva listă, este destul de ușor să-l anulați. Intrați în Settings sau Configurări la secțiunea telefon. La mijlocul ecranului, ar trebui să aveți butonul Blocate. Atingeți-l și puteți șterge contacte sau numere de telefon la fel ca SMS-urile, printr-un geste de swipe.

Cum blochezi apeluri de la anumite numere pe Android

În mod evident, creatorii de telefoane cu Android nu sunt în urma celor de la Apple când vine vorba de astfel de opțiuni utile. Din păcate, pentru că fiecare producător își personalizează la maxim interfața dispozitivului, locația funcției de blocare ar putea varia enorm de la un smartphone la altul. Din acest motiv, vom detalia câteva scenarii diferite, pentru dispozitive cu Android create de Samsung, LG și HTC, iar dacă aveți un alt tip de dispozitiv, s-ar putea ca una dintre soluțiile detaliate mai jos să se aplice și în cazul vostru. În plus, ca alternative, puteți folosiți din Google Play programe precum Call Blocker, Mr. Number, Truecaller, Should I Answer, Safest Call Blocker sau Call Control. Ideal ar fi însă să nu apelați la o aplicație terță pentru o situație atât de comună.

Pe un telefon Samsung, intrați în aplicația de telefon și găsiți numărul de telefon sau numele din agendă care vă supără. Selectați-l și apăsați pe More în dreapta sus. Printre opțiunile ce vor apărea pe ecran, se numără și Add to Auto-reject List. Pentru a reveni asupra unei decizii anterioare de blocare a a unui număr intrați în Settings – Call Settings – Calls – Autoreject. Pe ecran ar trebui să apară o listă din care scoateți ce nu vă mai supără.

La un LG, trebuie de asemenea să intrați în aplicația Phone. În dreapta sus, faceți un tap pe cele trei punctulețe și intrați la Call Settings. De aici vă interesează Reject Calls. Apăsați pe + pentru a adăuga numere pe care vreți să le blocați. Aveți opțiunea să alegeți atât numere din lista de contacte, cât și din lista de apeluri recente. Tot din aceeași listă de Reject Calls puteți și elimina numere de telefon marcat anterior ca fiind respinse implicit.

Posesorii de HTC trebuie să intre în aplicația de telefon și să țină apăsat pe un număr de telefon. Din meniul contextual ce va apărea pe ecran, alegeți Block Contact. Confirmați cu un tap pe Ok. Pentru a șterge un număr din aceeași listă, veți fi nevoiți să intrați în aplicația People la Blocked List.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele