Cum arată viitorul apocaliptic dintr-un videoclip secret al Pentagonului [VIDEO]

Cum arată viitorul apocaliptic dintr-un videoclip secret al Pentagonului [VIDEO]

Următoarele decenii nu arată atât de promițător pe cât am vrea, iar viitorul apocaliptic pe care Pentagonul îl înfățișează este o posibilitate reală. 

Videoclipul despre care vorbim a fost distribuit pentru prima dată de site-ul The Intercept, iar apoi preluat și de jalopnik.com. Distribuitorul inițial ar fi obținut videoclipul în mod legal, de la Pentagon, folosindu-se de o cerere din categoria Freedom of Information Act.

Clipul video ce prezintă viitorul apocaliptic a fost folosit în cadrul unor cursuri organizate de JSOU, în timpul unui curs de operațiuni speciale avansate de combatere a terorismului, la lecția care discută despre nivelul în creștere al pericolelor terorismului.

Viitorul apocaliptic este cel al mega-orașelor, doar că viitoarele astfel de structuri vor apărea în țările în curs de dezvoltare, așa cum arată videoclipul. Mega-orașele sunt orașe ce au o populație de cel puțin 10 milioane de indivizi, iar apariția acestora în țările sărace este un motiv de îngrijorare.

Per total, viziunea acestui videoclip este destul de pesimistă, viitorul apocaliptic din mega-orașele viitoare fiind o certitudine, din cauza diferențelor din ce în ce mai mari între venituri, dar și din cauza creșterii urbane accelerate fără parametri de control.

Videoclipul Pentagonului prevede pericolele de acest fel și afirmă că ”acesta este viitorul lumii noastre; este unul în care nu suntem pregătiți să operăm și care nu poate fi evitat”.

JSOU se auto-descrie ca fiind destinat să contureze viitorul strategic, oferind educație militară profesională în cadrul unor programe academice specializate. Un raport al Armatei SUA, din 2014, cu privire la mega-orașe, arată că forțele militare ale Statelor Unite nu sunt pregătite pentru asemenea situații; deși armata are experiență în luptele urbane, nu s-a confruntat niciodată cu un mediu înconjurător atât de complex și dincolo de resursele pe care le deține. Un alt studiu din acest an critică faptul că Armata SUA nu poate acționa într-un mega-oraș.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: