Cum anulezi un email pe Gmail după ce l-ai expediat: Unsend

Cum anulezi un email pe Gmail după ce l-ai expediat: Unsend
10:00 19.11.2016

În mod inevitabil, v-ați dorit la un moment dat să fi anulat trimiterea unui email pe Gmail, să folosiți o baghetă magică pentru activarea funcției Unsend. În mod surprinzător, ea chiar există și funcționează atât pe iPhone, cât și pe web.

Gmail este unul dintre cele mai performante servicii de postă electronică. Include un amalgam de funcții mai mult sau mai puțin avansate care vă fac viața mai ușoară și vă ajută să trimiteți, să sortați și să anulați trimiterea de emailuri. Funcția cea mai ciudată este Undo Send și, deși s-ar putea să nu fie cunoscută publicului larg, a fost introdusă de mult timp. 

Undo Send face exact ce ați crede și vă permite, după ce ați trimis un email, să anulați trimiterea sa. Sistemul pe care funcționează este cât se poate de simplu și implică o portiță de 5 – 30 de secunde în care, chiar dacă ați apăsat pe Send, mesajul în cauză nu a părăsit serverul gigantului din Mountain View. În același timp, pe parcursul celor 5 – 30 de secunde, pe ecran veți vedea un buton prin care să anulați trimiterea – Undo Send.

gmail-undo-send

Înainte de aprofita de funcția Undo Send pe Gmail, în varianta web sau pe iPhone, deoarece pe Android nu există încă, trebuie să o activați din Gmail pe un desktop. Autentațificați-vă cu ID-ul și parola voastră, folosind browserul preferat pe PC sau Mac și faceți un click în colțul din dreapta sus pe roata dințată, alegând Settings sau Setări. În noua pagină, la secțiunea General, pe la mijlocul listei de parametri, bifați Enable Undo Send sau, în Română, ,,Activează anularea trimiterii”, având, de asemenea, grijă să alegeți durata în secunde pentru care veți putea anula trimiterea unui mesaj. În partea de jos a acestei pagini, apăsați pe Save sau pe Salvează modificările pentru a intra în vigoare.

Din momentul în care ați făcut modificările de mai sus, dacă aveți ultima versiune de Gmail pentru iOS sau una mai nouă de 5.0.3, imediat după ce ați trimis un mesaj, veți vedea la bază un buton marcat Undo Send. Dacă nu-l veți folosi în durata de timp specificată anterior, 5 – 30 de secunde, acesta va dispărea.

Etichete:
loading...