Jocul anului 2016 a fost anunțat și este creat de Blizzard

Jocul anului 2016 a fost anunțat și este creat de Blizzard

Fanii FPS-urilor de calitate se vor bucura cu siguranță la aflarea veștii că jocul anului 2016 este Overwatch a celor de la Blizzard.

Foarte mulți au fost reticenți când Blizzard a anunțat că va începe să lucreze la o nouă franciză complet diferită de Diablo, Warcraft sau Starcraft. În contextul în care, respectivele rețete continuă să fie foarte profitabile, era greu de înțeles de ce compania americană nu lucrează la un nou Diablo sau un nou Starcraft. În spatele Overwatch se pare că a fost vorba de o cantitate semnificativă de ambiție care a reușit să dea roade într-un timp foarte scurt.

Încă de la prima versiune de World of Warcraft, în urmă cu mai mult de un deceniu, cei de la Blizzard au demonstrat foarte clar că au abilități deosebite când vine vorba de multiplayer. Până de curând însă, nu au le-au aplicat într-un First Person Shooter. Ani de jocuri de strategie, RPG-uri și MMORPG-uri se pare însă că au fost suficienți pentru realizarea FPS-ului perfect.

În urmă cu câteva zile, Overwatch a primit titlul de jocul anului 2016, o confirmare suplimentară a faptului că Blizzard a făcut o treabă foarte bună cu această creație cross-platform. Premiul a fost decernat în cadrul galei The Game Awards 2016 pe care o puteți vedea în întregime pe YouTube.

Nominalizați pentru același titlu au mai fost Doom, Inside, Titanfall 2 și Uncharted 4, toate fiind niște jocuri foarte reușite. Overwatch nu s-a rezumat însă doar la jocul anului 2016. În același context a mai primit cel mai bun joc multiplayer, cea mai bună experiență eSports, cea mai bună regie la un joc. ,,Cu toate că am fost foarte fericiți în legătură cu modul în care jocul a fost recepționat, suntem, de asemenea, foarte mândri că acest joc și lumea pe care am construit-o are un mesaj, iar acela este un mesaj despre eroism. Este un mesaj despre diversitate. Este un mesaj despre un viitor luminos, pozitiv și încărcat de speranță, iar toate acestea sunt lucruri despre care credem că oricine are nevoie un pic acum.

Sursa: Ubergizmo