Cortana a ajuns pe Xbox One, dar doar pentru unii

Pentru momentele în care nu vreți nici măcar să apăsați pe un buton pentru a porni consola Xbox One, acum există Cortana, asistentul virtual al utilizatorilor de Windows.

Cortana este o componentă foarte importantă din Windows 10 și una care, în mod autentic, vă face viața mai ușoară. Aceasta se ancorează adânc în sistemul de operare pentru a răspunde cât mai corect la întrebări și pentru a vă servi informațiile de care aveți nevoie în cel mai scurt timp. De asemenea, reușește să execute într-un timp foarte scurt, o serie de comenzi care, în alte circumstanțe, ar putea necesita un număr semnificativ de pași.

Motivele înșirate mai sus reprezintă doar o mostră infimă din motivele pentru care foarte mulți posesori de Xbox One și-au dorit același asistent virtual pe consolă. Din fericire, rugile le-au fost ascultate și, cu toate că versiunea finală de Cortana va fi integrată în update-ul aniversar pentru Windows 10, deja poate fi experimentat de persoanele înscrise în programul Xbox Preview.

Printr-o nouă versiune beta a firmware-ului de Xbox One ce a început să fie împinsă către utilizatori în ultimele zile, mai mulți gameri au câștigat abilitatea de a interacționa cu Cortana. În prima etapă este vorba de persoane din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Italia, Franța, Germania și Spania.

Pe lângă faptul că prezența asistentului virtual este cel mai mare beneficiu introdus prin acest update, oficialii Microsoft promit că nivelul de funcționalitate va fi foarte apropiat de cel de pe Xbox One. În practică, veți putea apela la Cortana să găsiți și să instalați jocuri noi, să vedeți ce fac prietenii voștrii online, să creați un grup pentru o sesiune de multiplayer și, în cazul în care aveți un senzor Kinect, să porniți consola când aceasta este închisă. Este suficient să afirmați Hey Cortana.

Interfața Game Collection a beneficiat de asemenea de un upgrade ce ar trebui să vă permită să găsiți și să porniți mai ușor jocuri. Facebook Friend Finder se extinde din aplicația Xbox din Windows către Xbox One.

Mai multe detalii despre Windows 10 Anniversary Update, inclusiv data exactă de lansare, vor fi făcute publice în săptămânile care urmează.

Alexandru Puiu
07:13 07.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video