CES 2016: Corning vrea să ai Gorilla Glass în toată casa

CES 2016: Corning vrea să ai Gorilla Glass în toată casa

La CES 2016, cei de la Corning ne-au prezentat modul în care aceștia văd casa inteligentă a viitorului.

Dacă ați fi auzit vreodată că americanii de la Corning se gândesc la casa inteligentă a viitorului, care ar fi fost primul lucru care v-ar fi venit în minte? Evident Gorilla Glass. După cum scriu cei de la Verge, în urmă cu cinci ani de zile, Corning a realizat un videoclip în care prezentau diverse moduri în care Gorilla Glass, cel mai cunoscut produs al lor, ar putea fi folosit în casele inteligente ale viitorului.

CES 2016 a fost ocazia ideală pentru companie de a ne demonstra că acest viitor este posibil. Verge menționează că în cadrul evenimentului din Las Vegas, toate dispozitivele cu Gorilla Glass se foloseau de software relativ ciudat. Acesta nu a fost fabricat de vreo companie foarte cunoscută, iar astfel ajungem la unul dintre principalele obiective ale celor de la Corning: găsirea unor parteneri pentru implementarea tuturor proiectelor ambițioase pe care le are planificate.

În afara locuinței (unde ar putea înlocui pereții), Gorilla Glass ar putea fi folosit și pe mașini. Americanii sunt de părere că aceasta ar putea reprezenta un material ideal pentru fabricarea parbrizelor și al bordurilor. Din câte se pare, au încheiat deja un parteneriat cu Ford, însă rămâne de văzut dacă vor reuși să atragă și alți jucători importanți de pe piață.