Conceptul Mercedes F015 nu este nou, dar ne-a lăsat cu gura căscată la MWC

Prezentat la CES 2015, conceptul F015 de la Mercedes nu mai poate fi considerat chiar o noutate.

Totuși, noi l-am văzut ”pe viu” pentru prima dată la MWC 2016 și nu puteam să nu vă arătăm și vouă niște fotografii cu ceea ce ar putea fi mașina viitorului.

Cu toate că Google are mașini autonome de ceva timp, Mercedes F015 este încă un concept. Cu toate astea, este un automobil încărcat cu tehnologie și ecrane tactile cu care să interacționezi.

F015 este o mașină electrică cu dotări „clasice“, precum volan și scaune, dar acestea din urmă sunt mobile.

Mașina poate fi pusă pe pilot automat, scaunele se întorc și ocupanții pot discuta și interacționa fără să se mai preocupe de drum.

În timp ce pasagerii se relaxează, discută sau se informează despre locul în care au ajuns prin intermediul ecranelor tactile, mașina rulează folosind senzorii și computerul care îi „desenează“ traseul.

Cum nu mai este o surpriză, interacțiunea nu este limitată doar la atingere. Pasagerii pot interacționa cu vehiculul atât prin comenzi vocale, cât și prin gesturi.

Mașina este spectaculoasă atât la interior cât și la exterior și noi sperăm să devină realitate cât mai curând cu toate că nu credem că ne-o vom permite vreodată.

Citește și: