Compania care vrea să ”stârnească” o ploaie de meteoriți în timpul Jocurilor Olimpice

Compania care vrea să ”stârnească” o ploaie de meteoriți în timpul Jocurilor Olimpice

Stelele căzătoare sau ploile de meteoriți sunt evenimente violente, dar superbe, însă pentru a le observa este nevoie de câteva condiții greu de îndeplinit. În primul rând, planeta trebuie să fie într-o anumită poziție, trebuie să fie noapte și nu ar trebui să existe nori pe cer. 

O companie a găsit soluțiile pentru problemele enumerate mai sus, în speranța de a le  oferi participanților și spectatorilor la Jocurile Olimpice un spectacol de neuitat. Un startup numit Star-ALE lucrează pentru a crea o ploaie artificială de meteoriți special pentru Olimpiada din 2020.

Ei vor să folosească substanțe pirotehnice pe care să le propulseze în spațiu și pe care să le aprindă în drum spre Pământ.

Aceste substanțe ar urma să fie incluse, sub formă de bilă, într-un satelit, care le-ar lansa spre atmosfera Pământului pentru a le aprinde, declanșând o ploaie artificală de stele.

Ce este și mai impresionat este că ploaia de meteoriți va putea fi văzută pe o rază de 200 de kilometri din jurul stadionului olimpic. Compania a lansat și clipul video de mai sus, pentru a vă putea face o idee cum ar arăta un asemenea eveniment.

Startupul vrea să lanseze microsateliții anul viitor, iar aceștia vor orbita în jurul planetei până vor putea fi declanșați. Fiecare dintre satelți conține între 500 și 1000 de bile create din elemente diverse, precum natriu, bariu sau calciu, pentru a ooferi culori diferite în momentul în care ard.

Pentru a se asigura că totul va funcționa conform planului, compania testează bilele pirotehnice în camere vidate și le aprind cu gaze fierbinți, pentru a vedea cum s-ar comporta la intrarea în atmosferă.

O altă problemă ar fi prețul. Fiecare bilă costă 8.000 de dolari, iar acest preț nu include satelitul care o lansează sau costul plasării lor pe orbită, așa că o ploaie artificială de meteoriți nu este deloc ieftin de pus în practic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: