22 iul. 2016 | 11:40

Cineva i-a prins pe toți: Mai are rost să jucați Pokemon Go?

ACTUALITATE
Cineva i-a prins pe toți: Mai are rost să jucați Pokemon Go?

Cu toate că nu a trecut încă o lună de la lansarea Pokemon Go, numărul celor care au petrecut perioade de timp surprinzătoare în mediul virtual al jocului este cel puțin uimitor.

Acțiunea din Pokemon Go este destul de complexă, chiar dacă poate fi jucat de către oricine. Sintetizând însă esența jocului, am putea spune că scopul principal este să vânați caractere de tip Pokemon, preferabil, cu nu nivel de profesionalism și perseveranță ce se va reflecta în completarea întregii colecții. Pentru atingerea acestei performanțe însă, trebuie să pierdeți foarte mult timp în joc, să faceți un efort fizic semnificativ și, în anumite circumstanțe, chiar să cheltuiți niște bani.

Se pare că un utilizator de pe reddit cu pseudonimul ftb_hodor a trecut prin toate aceste etape, din moment ce a capturat întreaga colecție de caractere din Pokedexul Nord American în aproximativ două săptămâni. În total, colecția sa a ajuns să includă 142 de caractere diferite, dintre care 9 au implicat un efort semnificativ. În total, ftb_hodor a prins nu mai puțin de 4269 de personaje Pokemon și a obținut 303 ouă, pentru a completa întreaga colecție.

Insistând însă un pic mai mult pe statistici, pentru a înțelege un pic mai bine amploarea efortului din spate, merită să aveți în vedere că distanța totală parcursă pe jos a fost de 153 de kilometri în două săptămâni. Ultimul Pokemon prins a fost Omanyte, iar acesta a evoluat până la nivelul de Omastar. ftb_hodor locuiește în New York, iar pentru a ajunge la nivelul 31 în Pokemon Go nici măcar nu a renunțat la locul său de muncă. În schimb, a lucrat 50 de ore pe săptămână pentru job, iar restul timpului și l-a dedicat acestui fenomen cultural. Cea mai lungă deplasare a implicat un drum până în New Jersey.

În teorie, dacă este să fim răutăcioși, utilizatorului de Reddit, îi mai lipsesc câteva personaje din Pokedex, Farfetch’d, Kangaskhan, Mr. Mime, Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo și Mew. Până la această oră însă, nicăieri pe mapamond, aceia nu au fost localizați nici măcar o singură dată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele