Chrome 48 pe iPhone și iPad se apropie de performanța Safari

Chrome 48 pe iPhone și iPad se apropie de performanța Safari

În speranța ca va reuși să obțină dominația în materie de browsere pentru iPhone și iPad, Google a lansat noul Chrome 48.

Cei de la Google sunt foarte eficienți în materie de software, nu doar servicii online, prin lansarea de actualizări la intervale regulate pentru cea mai mare parte a creațiilor din portofoliu. Pornind de la acest trend, oficialii gigantului din Mountain View tocmai au făcut publică versiunea 48 a popularului browser Chrome pentru iDevice-uri.

Din cauza modului în care Apple a construit propriul sistem de operare pentru mobile, în teorie, întotdeana Safari va fi un pic mai stabil și mai sprinten când vine vorba de navigare pe internet. Se pare însă cei de la Google reușesc să facă o treabă foarte bună în a trece peste restricțiile impuse de gigantul din Cupertino.

Chrome 48 ar trebui să fie semnificativ mai rapid la încărcarea paginilor web și a animațiilor online, iar stabilitatea experienței de navigare ar trebui să fie de asemenea mult mai bună. În testele interne ale companiei americane a ieșit la iveală că noua iterație a browserului se închide brusc sau afișează vreo eroare în cu 70% mai puține cazuri. Executarea scripturilor redacate în JavaScript a devenit și ea mult mai eficientă.

Pentru a se putea mândri cu această creștere de performanță, oficialii Google au finalizat procesul de migrarea de la motorul de randare UIWebView la WKWebView. UIWebView este motorul folosit de majoritatea browserelor web de pe iOS, cu excepția Safari. Intențiile în această direcție au fost anunțate de mult timp, dar odată cu lansarea Chrome 48, procesul s-a încheiat. La ora actuală, Chrome ar trebui în sfârșit să devină la fel de rapid precum browserul nativ de pe orice iPhone, iPad sau iPod Touch. Cu alte cuvinte, dacă ați evitat până la ora actuală să experimentați Google Chrome pe iOS de frica faptului că nu este foarte rapid, acum ar fi momentul să-i mai dați o șansă folosind acest link de AppStore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: