Chinezii au creat una dintre cele mai puternice arme laser compacte

Chinezii au creat una dintre cele mai puternice arme laser compacte

China lucrează intens la arme laser compacte, iar aceasta este suficient de puternică pentru sferele paramilitare și de antiterorism.

Noua armă a fost prezentată la târgul Africa Aerospace and Defense 2016, organizat în Africa de Sud, și reprezintă un parteneriat public-privat. Compania Poly Technologies a prezentat această armă laser, cunoscută sub numele de Low Altitude Guard II, sau pe scurt LAG II.

Inițial, laserul chinezilor a fost creat pentru a doborî drone, dar modelul prezentat a devenit una dintre cele mai puternice arme laser funcționale în prezent. Un astfel de laser ar putea fi folosit ca protecție împotriva mortierelor, dar și împotriva atacurilor cu rachetă.

Arma laser reprezintă un efort din partea Academiei Chineze de Inginerie Fizică și din partea Jiuyuan Hi Tech Equipment Corporation, fiind a doua variantă a LAG. Prima versiune a fost creată în 2014, iar LAG I a fost prezentat ca o armă utilă pentru oamenii legii, dar și pentru echipele antitero, folosind senzori electro-optici pentru a descoperi aparate de zbor fără echipaj. Folosirea unui laser pentru a doborî astfel de obiecte zburătoare duce la minimizarea riscului de pagube colaterale, relatează popsci.com.

Deși LAG II este foarte puternic, laserul cu o putere de 30 de kilowați este suficient de compact încât să fie așezat pe un camion cu platformă. LAG II are o rază de acțiune de 4 kilometri și este cu 300% mai puternic decât varianta inițială.

Poly Technology afirmă că laserul poate fi montat nu doar pe un camion, ci și pe un transportor blindat. Sistemul de ghidaj electro-optic al laserului este ideal pentru a doborî drone, dar va mai avea nevoie de îmbunătățiri pentru a fi eficient împotriva țintelor ce se mișcă la viteze mari.

Lansarea pe piață a LAG II arată că armata chineză este dornică să exploreze cât mai multe tehnologii de ultimă generație. De asemenea, puterea acestui laser îngrijorează comunitatea mondială, deoarece nu se știe cât de puternice ar putea fi laserele dezvoltate exclusiv în scopuri militare de către China.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: