CES 2016: Panasonic găsește utilitatea TV-urilor transparente

CES 2016: Panasonic găsește utilitatea TV-urilor transparente

După 3D și Ultra HD, prea puțini știu ce urmează în domeniul TV-urilor, dar cei de la Panasonic au decis să investească în dezvoltarea de TV-uri transparente.

Cei mai mulți dintre noi își instalează TV-urile pe un perete sau pe o masă foarte aproape de un perete sau de o fereastră. Nu de alta, dar ar fi inutil să-l instalezi în mijlocul camerei, când oricum nu vezi nimic în spatele său. Cei de la Panasonic speră să vă deschidă ușa câtre noi scenarii când vine vorba de amplasarea TV-ului în casă prin introducerea de TV-uri cu panouri transparente. Spre deosebire însă de ecrane transparente în permanență, modelele Panasonic se vor transforma în vitrină doar când vreți voi.

La CES 2016 în Las Vegas, japonezii au adus pentru prima oară un prototip pentru un TV transparent. Pe lângă designul atrăgător, televizorul părea cât se poate de util în contextul înfățișat de Panasonic la târgul de tehnologie. După cum se poate vedea și imaginea de mai sus, în același timp, o parte a ecranului afișează conținut, în timp ce prin partea inferioară se poate vedea ce este în spate. În acest scenariu, jumătatea superioară funcționează ca un player de muzică.

Ține doar de voi ce vreți să plasați în spatele unui astfel de TV, dar perspectiva de a-l poziționa în mijlocul camerei sau cel puțin în fața unei vitrine este subit mai atrăgătoare. În definitiv, este plăcut să știi că, până și în momentele în care este închis, deservește un rol. Momentan, gradul de transparență nu este absolut, fiind vizibil un grad de întunecare. Având însă în vedere că vorbimd e un prototip, sunt șanse ca modelul comercial să ajungă pe piață fără această problemă.

Panasonic nu a făcut promisiuni clare legate de disponibilitatea unui astfel de TV ce poate deveni transparent în caz de nevoie, dar a aproximat că în următorii 2-5 ani l-am putea cumpăra.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: