CES 2016: dușul inteligent care nu te lasă să consumi apă în exces

CES 2016: dușul inteligent care nu te lasă să consumi apă în exces

Un duș de 10 minute poate consuma aproape 200 de litri de apă. Până acum, nu existau prea multe soluții pentru această problemă.

Hydrao Smart Shower ar putea fi primul, și nu folosește energie deloc. Capul de duș a fost prezentat în cadrul CES, iar magia este că e echipat cu lumini LED care îți spun, în mare, cam câtă apă consumi. Se conectează prin Bluetooth la o aplicație de iPhone sau de iPad, prin care poți seta trei intervale de alertă, de exemplu 50 de litri, 70 de litri și 100 de litri. Pentru fiecare, capul de duș va lumina în culori diferite, ca o reamintire a faptului că iar ai consumat mai multă apă decât era cazul.

Hydrao se potrivește oricărui duș și nu are nevoie de baterii. În schimb, are o turbină mică în interior, care folosește apa pentru a genera suficientă energie pentru luminile LED și conectivitatea Bluetooth. De asemenea, poți face profiluri pentru mai mulți utilizatori, spre a ține și mai bine evidența consumului de apă, cu ajutorul aplicației. Costă de 99 de dolari și poate fi precomandat de aici.

Citește și: