08 ian. 2016 | 19:27

CES 2016: Asus lansează un monitor curbat QHD de 34 de inci

ACTUALITATE
CES 2016: Asus lansează un monitor curbat QHD de 34 de inci

La CES 2016, Asus a prezentat noua sa gamă de monitoare, alături de alte câteva dispozitive interesante.

Cu prilejul evenimentului din Las Vegas, Asus a prezentat o nouă gamă de monitoare. Aceasta include modelul portabil MB169C+, cu diagonala de 15.6 inci , seria de monitoare QHD curbate Designo MX de 34 inci și versiunea 4K Designo MX27UQ, cu diagonala de 27 inci. Tot în cadrul evenimentului din Las Vegas, Asus a venit cu proiectoarele LED portabile ZenBeam și alte câteva dispozitive.

Asus Designio MX 34 inci

Noul Asus Designo MX de 34 inci, aspect 21:9 suportă o rezoluție QHD (3440 x 1440), ecranul său beneficiind, conform companiei taiwaneze, de o ”curbură 2000R” . ACesta vine dotat cu Asus SonicMaster cu tehnologie ICEpower de la Bang and Olufsen și două difuzoare de 8 wați. Unul dintre cele mai important feature-uri este baza monitorului, care servește ca încărcător wireless pentru dispozitivele mobile compatibile cu standardul Qi.

[related]

Asus a prezentat și modelul Designo MX27UQ, cu un ecran 4K (3840×2160) cu diagonala de 27 inci. Printre tehnologiile incluse se numără Low Blue Light și Flicker-Free, care protejează utilizatorii împotriva emisiei nocive a luminii albastre și pâlpâirii ecranului.

ASUS MB169C+ este primul monitor din lume care utilizează un singur port USB Type-C atât pentru alimentare cât și pentru conexiunea video cu dispozitivul sursă. Acesta are un ecran IPS Full HD, taiwanezii punând accent pe unghiul de vizualizare.

Asus MB169

Proiectoarele ZenBeam E1Z și ZenBeam E1, de cealaltă parte, au dimensiuni reduse și sunt concepute pentru dispozitivele portabile. Ambele proiectoare sunt concepute să funcționeze perfect cu Asus ZenFone și Asus ZenPad, fiind, însă, compatibile cu orice dispozitive care rulează Android sau Windows.

Nu în ultimul rând, avem AsusChromebit CS10. Avem de-a face aici cu unul dintre cele mai mici dispozitive care pot transforma televizorul sau monitorul compatibil HDMI într-un desktop cu sistem de operare Chrome OS. Conform descrierii oferite de taiwanezi, Chromebit CS10 poate reprezenta o soluție accesibilă pentru chioșcurile de informare, afișajele electronice și alte aplicații business.

Asus Chromebit