Cenzura în China a atins niveluri extreme, iar noile legi sunt înfricoșătoare

Cenzura în China a atins niveluri extreme, iar noile legi sunt înfricoșătoare

Deși China este una dintre cele mai bogate țări de pe mapamond și a devenit mult mai ușor să ajungeți în respectivul teritoriu, e foarte important să nu uitați că vorbim totuși de un regim comunist, cu restricții importante aplicate discursului liber exprimat.

Pe lângă faptul că majoritatea rețelor sociale și serviciilor online pe care le folosim cu toții nu sunt disponibile în China, din cauza cenzurii, se pare că legislația va fi și mai agresivă în viitorul apropiat vizavi de activitatățile pe care le puteți desfășura online și offline. Cel mai nou set de reguli obligă cetățenii țării să-și folosească în mod exclusiv numele real pentru toate conturile online.

Toate companiile de tehnologie care vor să activeze în teritoriu și să stocheze date ale internauților chinezi, trebuie să aibă servere în China, pentru a putea fi mult mai ușor de accesat de către autoritățile chineze în caz de nevoie. Companiile vor fi obligate să facă toate eforturile necesare pentru a restricționa postările ce încurajează la democrație sau promovează altă formă de guvernământ decât cea actuală. Guvernul chinez a impus implementarea unui sistem prin care să poate opri cu ușurință funcționarea oricăror servicii online în situația unor incidente de securitate.

În urma unei analize detaliate a organizației non-profit Human Rights Watch, s-au mai descoperit și alte note de subsol dureroase în noul material legislativ. Tuturor internauților din China li se interzice acum prin lege să facă orice gest online pentru răsturnarea guvernului, pentru dezinformarea populației și perturbarea unității naționale. Astfel de acțiuni se pedepsesc cu închisoare. La acestea se adaugă restricțiile care existau deja în online-ul chinezesc și care includeau eliminarea accesului la pornografie, jocuri de noroc și orice alte forme de erotism implicit sau explicit.

Pe lângă dificultățile întâmpinate de consumatorii care vor să se supună acestor reguli, companiile de tech active în China vor avea foarte mult de suferit și riscă să-și păteze imaginea internațională iremediabil. Nu de alta, dar trebuie să ofere asistentă tehnică organizațiilor guvernamentale chineze cu scopul de a accesa datele utilizatorilor.

Citește și:
Sursa: Engadget