”Cel mai sigur loc din lume”, plin de breșe de securitate

”Cel mai sigur loc din lume”, plin de breșe de securitate

Pe lista cu cele  mai sigure locuri din lume se numără și Pentagonul. Cu toate astea, după cum am văzut în atâtea filme, niciun loc nu este imposibil de ”penetrat” mai ales când îi luăm în calcul pe hackeri.

Pirați informatici invitați să testeze securitatea a cinci site-uri de internet ale Pentagonului, printre care și defense.gov.

În total, 1.410 americani pasionați de informatică au participat la acest concurs de piraterie, organizat de Pentagon în cadrul unui program-pilot pentru a întări securitatea site-urilor sale.

Hackerii au descoperit, în total, 138 de breșe de securitate, un număr extraordinar de mare, potrivit ministrului american al Apărării, Ashton Carter.

Hackerul care a găsit cele mai multe vulnerabilități a câștigat 15.000 de dolari dintr-un total de 75.000 plătiți ca premii.

„Dacă am fi utilizat procedura clasică”, a unei companii de securitate informatică, „ne-ar fi costat mai mult de un milion de dolari”, a explicat Carter. Dar mai ales, acest gen de program permite „construirea de poduri cu cetățeni inovativi” care vor să ajute la apărarea țării lor, a subliniat el.

Unul dintre participanții la concurs a fost David Dworken, un licean de 18 ani din regiunea Washington D.C, care a spus că a petrecut „10-15 ore” căutând erori în site-urile Pentagonului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Agerpres