Cel mai ieftin smartphone din lume costă doar patru dolari

Cel mai ieftin smartphone din lume costă doar patru dolari

Românii și indienii au un lucru în comun: ochiul permanent îndreptat spre portofel. Poate că nu tot timpul spre al altora, dar aproape tot timpul spre cel propriu. Când vorbim de smartphone-uri noi, grosimea portofelului contează.

Ei bine, cum prețurile mici sunt extrem de importante la români și indieni, fabricanții Ringing Bells, au lansat cel mai ieftin telefon din lume: Freedom 251. În India acest telefon costă 251 de rupii, care într-o valută internațională ar cam însemna nici mai mult, nici mai puțin decât patru dolari, adică 16 RON.

Dacă aveți impresia că acest aparat ar trebui să meargă cu o butelie de gaz, sau se aprinde lovind două pietre de cremene, vă înșelați! Aparent, Freedom 251 are un ecran de 4 inci, un procesor quad-core (!) de 1.3 GHz, 1GB de RAM, 8GB memorie internă, o cameră principală de 3.2MP și o cameră frontală de 0.3 MP. Bateria are o capacitate modestă de 1.450 mAh, dar la patru dolari exigențele sunt mici. În plus, dispozitivul merge cu un sistem de operare Android 5.1.

Conform Hindustan Times, nu se menționează nicăieri că telefonul nu dispune de conectivitate 4G, dar se pare că o versiune echipată cu o antenă 4G ar urma să se vândă tot de către Ringing Bells pentru 3.000 de rupii, adică vreo 171 RON.

Cei interesați de acest telefon la prețuri obscen de mici, pot afla că dispozitivul va intra în vânzare pe 18 februarie și mai mult ca sigur stocurile se vor epuiza probabil în primele ore. Tot ce putem spera e ca Ringing Bells să aducă acest telefon și în România. Cred că s-ar vinde ca pâinea caldă. La noi ce se dă pe gratis, nu se refuză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI