Cel mai bun antivirus gratuit în 2016: programele ideale pentru protecția PC-ului tău

Cel mai bun antivirus gratuit în 2016: programele ideale pentru protecția PC-ului tău

Programele pentru protecția PC-ului tău sunt esențiale chiar și în ziua de azi. Noi am compilat o listă cu unele dintre cele mai interesante aplicații dedicate luptei contra virușilor, însă te vom lăsa pe tine să alegi care ar fi cel mai bun antivirus gratuit în 2016, pentru calculatorul tău.

În ziua de azi, noile sisteme de operare de la Windows vin cu protecție firewall destul de solidă, iar Google deja a declarat că va începe războiul împotriva reclamelor înșelătoare care în mod inevitabil pot duce la virusarea calculatoarelor utilizatorilor de Internet. Deși inamicii hackerilor și a publicitarilor mai puțin onești de pe Internet s-au înmulțit, nu o să poți garanta niciodată că PC-ul tău nu se va virusa. Cum, probabil, antivirușii plătiți sunt mai degrabă preferați de firme și corporații, e clar că pentru persoanele individuale antivirușii gratuiți sunt o opțiune mult mai realistă.

În acest sens, noi la Playtech vă recomandăm o listă de cinci antiviruși excelenți pe care îi poți descărca gratis și care îți pot garanta o protecție decentă împotriva majorității amenințărilor care ”bântuie” Internetul:

Cel mai bun antivirus gratuit în 2016 – Avast Free Antivirus 2015

Cunoscut timp de ani întregi ca fiind cel mai eficient antivirus disponibil în mod gratuit, antivirusul Avast oferă una din cele mai bogate și actualizate baze de date care include informații despre tot felul de programe dăunătoare precum troieni, viruși sau aplicații de phishing. În plus, Avast oferă multe funcții extrem de flexibile, permițând utilizatorilor să scaneze executabilele diferitelor aplicații, să verifice extensiile browserelor, iar pentru cei care au telefoane cu Android, antivirusul oferă, de asemenea, o aplicație excelentă de apărare împotriva virușilor pentru telefonul mobil.

Flexibilitatea, baza de date vastă și consumul mic de resurse, în principal memoria RAM, sunt motivele pentru care Avast Free Antivirus 2015 întră în lista noastră de antiviruși gratuiți. Cei interesați îl pot lua de AICI.

BitDefender Antivirus Free Edition 2016

Construit de românii de la BitDefender, acest antivirus este considerat una dintre cele mai bune aplicații de protecție a calculatorului tău din lume. Deși varianta gratuită nu va veni cu funcționalitățile complete cu care se vinde varianta plătită, și anume BitDefender Antivirus Plus 2016, aplicația își va face treaba fără probleme.

BitDefender-ul e cunoscut pentru capacitatea sa de a se instala extrem de ușor pe calculator fără să ceară o puzderie de setări din partea utilizatorului. De asemenea, baza de date este impresionantă, iar interfața este una sobră și extrem de utilă.

Dacă dorești un antivirus extrem de ușor de folosit, cu un sistem de protecție extrem de bine pus la punct, te poți baza pe românii de la BitDefender. Dacă vă interesează să accesați, probabil, cel mai bun antivirus gratuit în 2016, puteți s-o faceți de AICI.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2016 – AVG Free Antivirus 2016

AVG Free Antivirus 2016 este unul dintre cele mai bune programe gratuite dedicate protecției calculatorului. Asemenea lui Avast, AVG este extrem de economic cu resursele PC-ului tău, oferind o interfață foarte prietenoasă pentru cei mai puțini obișnuiți cu setările preliminarii instalării unui antivirus.

Programul oferă o protecție excelentă, însă va trebui să ai mare grijă ce anume trebuie să instalezi. Antivirusul poate scana automat țintele prestabilite de către tine, sau o poate face manual. De asemenea, AVG poate scana dinainte linkurile pe care le accesezi în caz că ai de a face cu site-uri problematice și le poate verifica de aplicații care îți pot fura informații personale. De asemenea, aplicația poate scana e-mail-urile în caz că te confrunți cu atașamente dăunătoare.

Dacă resursele calculatorului tău sunt prețioase și nu dorești să faci compromisuri în privința securității lui, poți descărca antivirusul celor de la AVG de AICI.

Panda Free Antivirus 2016

Această aplicație dedicată protecției calculatorului tău este, probabil, cea mai ușor de folosit dintre toți antivirușii prezenți în lista noastră. Venind cu funcții inedite cum ar fi protecția de troieni sau viruși care ar putea să se activeze atunci când introduci în PC un stick USB compromis, sau scanarea calculatorul tău prin intermediul bazei de date aflate în cloud și nu în PC-ul tău, Panda Free Antivirus este probabil unul dintre cei mai inovatori antiviruși existenți.

Cei care doresc utilizarea unei aplicații de protecție a PC-ului inovatoare, pot fi siguri că Panda Free Antivirus își merită locul în lista noastră. Cei interesați de această aplicație, pot descărca antivirusul de AICI.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2016 – Avira Free Antivirus 2015

Avira e considerat de multă lume ca fiind cel mai bun antivirus gratuit în 2016. Această aplicație vine cu o interfață excelentă și cu un număr foarte mare de funcții disponibile, în ciuda faptului că este gratuit. Interfața excelentă este ușor de folosit, iar accesul către cele mai importante comenzi este direct și ușor de dibuit. Baza de date este mare iar integrarea cu sistemul de protecție Windows Firewall este totală. De fapt, Avira îmbină baza sa de date și sistemul său de protecție cu cel folosit de sistemul de operare al Microsoft.

Dacă integrarea perfectă cu Windows este prioritară pentru tine, împreună cu o interfață utilă, atunci poți afla mai multe despre antivirusul celor de la Avira, AICI.