Șeful tău îți poate citi conversațiile private când ești la muncă

Șeful tău îți poate citi conversațiile private când ești la muncă

Conform unui decizii adoptate recent de CEDO, angajatorul ar avea voie să supravegheze conversațiile private ale angajaților săi.

Un situație extrem de interesantă a avut loc în România de curând. Bogdan Bărbulescu a acționat în instanță o companie pentru care a lucrat în trecut, deoarece i-au fost supravegheate conversațiile private în perioada în care a lucrat acolo.

După cum scriu cei de la Adevărul, acestuia i-a fost reproșat la un moment dat că se folosește de resursele companiei în interes propriu, în cazul acesta fiind vorba despre mesageria electronică. Bărbulescu a negat acest lucru, însă chiar și așa, a fost concediat, motivul fiind cel menționat mai devreme.

Atât fratele cât și soția celui afectat au discutat cu angajatorul, acesta din urmă susținând de fiecare dată că motivul concedierii este legate de folosirea resurselor companiei într-un mod nepotrivit. În România, Bărbulescu nu a avut succes în instanță.

Românul a ajuns, astfel, la CEDO, însă nici Curtea Europeană nu i-a dat dreptate. În opinia judecătorilor de acolo, angajatorul a accesat mesageria privată nu cu intenția de a vedea conversațiile private, ci de a analiza eventualele conversații cu clienți.

Din această cauză, nu s-a considerat că a fost încălcată vreo lege. Decizi Curții înseamnă că angajatorul are dreptul de a supraveghea chiar și conversațiile private, atunci când subalternii săi sunt la locul de muncă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: